03 червня 2018 р. 10:52

Е-декларації роздільнянських депутатів: від нульових доходів до успішних підприємців

Е-декларації роздільнянських депутатів: від нульових доходів до успішних підприємців

У порівнянні з минулим роком депутати Роздільнянської міської ради опублікували декларації більш дисципліновано: на сайті НАЗК не вдалося знайти лише декларацію Дмитра Комкова («Опозиційний блок»). 

Ситуацію секретар міської ради Олександр Ісаєв прокоментував як таку, що поки не має ефективного вирішення: Дмитро Комков вже більше року не з’являється на засіданнях, змінив номер телефону, а лист міського голови до місцевого осередку партії лишається без відповіді.

Виникла складність і з пошуком декларації Сергія Голубова («Опозиційний блок»), та під час телефонної розмови з депутатом вдалося встановити, що він написав своє ім’я російською, тому «Сергій» система не розпізнала.

Переважна більшість депутатів опублікувала декларації за 2017 рік у березні 2018 року, лише Олександр Гандибул (ВО «Батьківщина»)  зробив це у січні, а Наталія Топтунова і Андрій Чаплигін (обидва з «Опозиційного блоку») оприлюднили декларації на початку квітня.

Найбільш успішним підприємцем, за декларацією, є депутат Оксана Дмитренко (ВО «Батьківщина») з річним доходом трохи більше 845 тисяч гривень. Доходи від підприємницької діяльності задекларували Василь Писаренко (Радикальна партія Олега Ляшка) — 45 тисяч і Олександр Гандибул— 16 тисяч. А власники і співвласники приватних підприємств Сергій Скрипін (Аграрна партія України), Андрій Тегляєв (Радикальна партія Олега Ляшка), Віталій Доронін («Відродження») і Олександр Панкратов ("БПП «Солідарність») дохід від підприємницької діяльності не декларували зовсім.

У трійку депутатів з найбільш високою заробітною платнею на постійному місці роботи  увійшли Андрій Тегляєв, який отримав минулого року 293 тисячі гривень, Олександр Ісаєв («Наш край»)— 214 тисяч гривень  і Ганна Головко («Відродження»)  — 214 тисяч гривень.

Владислав Долгій («Опозиційний блок»), як і минулого року, задекларував лише автомобіль — жодної гривні доходу. У 2017, як і у 2016 році, не мала доходів Наталя Швець (ВО «Батьківщина»)  — у декларації зазначена лише стипендія сина у сумі 10 тисяч гривень. Сергій Голубов задекларував лише 6 тисяч, отримані в якості підтримки у Центрі зайнятості.

В цілому друга кампанія обов’язкового для депутатів місцевих рад е-декларування  пройшла більш організовано, ніж перша.

Нагадаємо, раніше було визначено ТОП-5 найбільш успішних підприємців серед депутатів Ізмаїльської міськради.
 

Поділитися