23 лютого 2018 р. 17:02

З якими громадськими організаціями пов’язані депутати Сумської міської ради

З якими громадськими організаціями пов’язані депутати Сумської міської ради

Із 42 депутатів Сумської міської ради 19 задекларували свою причетність до тих чи інших громадських організацій, профспілок чи об’єднань громадян

Громадська організація «Ліга захисту» продовжує аналізувати діяльність депутатів 7 скликання Сумської міської ради в рамках проекту "Атестація депутатів місцевих рад". Цього разу ми вирішили з’ясувати, яку участь у громадському житті міста беруть обранці.

Виявилося, що майже половина депутатського корпусу Сумської міської ради є засновниками або членами громадських об’єднань різного тематичного спрямування. Часто – це професійні спілки та асоціації, а також організації спортивного спрямування.

Наприклад, Борис Богодушко (ВО «Батьківщина») є співзасновником і керівником Сумської міської громадської організації дитячо-юнацького спортивного клубу греко-римської боротьби «Мілон», а також керівником Сумської міської громадської організації спортивного клубу вільної та греко-римської боротьби «Космос». Крім цього, депутат є директором школи №5, а за сумісництвом працює в Сумській міській ДЮСШ «Спартак», міському комунальному закладі «ДЮСШ з вільної боротьби» та в громадській організації «Фонд регіональних досліджень».

Депутат від "Опозиційного блоку" Ігор Перепека переймається розвитком бадмінтону – він є керівником громадської організації «Федерація бадмінтону Сумської області».

Українську боротьбу хортинг у Сумській області розвиває Микола Саченко, який є співзасновником і керівником Сумського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Українська федерація хортингу». Крім цього, так само як і його колега по партії і депутатському корпусу, він є директором школи в Піщаному. Також Микола Саченко є членом правління Української спілки ветеранів Афганістану м. Суми.

Популярними у депутатів Сумської міської ради є громадські організації патріотичного спрямування, а також ветеранські спілки АТО і не лише. Наприклад, Денис Бутенко («Об’єднання "Самопоміч») є співзасновником громадської організації  «Сумський патріотичний рух». Його колега по фракції Олександр Зименко очолює Сумську обласну молодіжну громадську організацію «Молодий фронт змін».

Деякі депутати є причетними до своїх партійних "молодіжок", які також оформлені як громадські організації. Наприклад, Оксана Кубрак із ВО «Батьківщина» є співзасновницею Сумської обласної громадської організації «Молода Батьківщина». Ця ж депутат є співзасновницею громадської організації "Всеукраїнська організація інвалідів війни, збройних сил та учасників бойових дій".

Депутат від партії «За Україну!» Володимир Чепік, який раніше пройшов службу в АТО, є керівником Сумського осередку громадської організації «Всеукраїнський союз ветеранів АТО».

Євгеній Скоробагатський (ВО «Батьківщина») також служив в АТО і також має стосунок до відповідної громадської організації під назвою "Спілка ветеранів АТО Сумської області". Крім цього, депутат очолює громадську організацію «Сумська обласна громадська історико-пошукова організація «Звитяга».

Ольга Фірсова (ВО «Батьківщина») є співзасновницею іншого ветеранського об’єднання, яке, правда, не має жодного стосунку до АТО: "Сумське міське відділення ветеранів Всеукраїнського об’єднання ветеранів".

Дмитро Лантушенко («Блок Петра Порошенка «Солідарність») працює начальником управління молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації. Крім цього, депутат заснував аж три молодіжні громадські організації: «Ми – за Суми», Сумську міську молодіжну громадську організацію «Студентська республіка», Сумську міську молодіжну організацію старшокласників «МОСТ». Є молодіжна громадська організація під назвою «Сила волі» і у його колеги по партії та депутатству Віталія Мельника.

Досить поширеним явищем є участь депутатів у профільних асоціаціях та спілках. Наприклад, Геннадій Гризодуб разом із Ігорем та Юрієм Перепеками представляють "Опозиційний блок", мають дотичність до організації перевезень городян і є співзасновниками об’єднання громадян «Сумська міська асоціація автомобільних перевізників». Також Юрій Перепека є засновником двох благодійних організацій: «Сумський міський благодійний фонд Вічний Вогонь» та Сумський обласний благодійний фонд «Сприяння розвитку інфраструктури міста Суми».

Інший депутат із "Опозиційного блоку" - Віталій Жиленко - має будівельний бізнес і також, разом із колегою Ігорем Перепекою, є співзасновником асоціації «Будівельних підприємств».

Анатолій Сагач (ВО «Батьківщина») є головою координаційної ради організації «Сумське об’єднання роботодавців». Також він значиться серед засновників Української асоціації підприємства водопровідно-каналізаційного господарства «Укрводоканалекологія».

Депутат Валерій Заїка (ВО «Батьківщина») є співзасновником незалежної професійної спілки найманих працівників комунального підприємства Сумської міської ради «Електроавтотранс». З 2016 до 2017 року депутат працював заступником директора цього підприємства.

Мистецькі, а також правозахисні громадські організації не надто популярні серед сумських обранців. Але все ж депутат Євген Косяненко є співзасновником аж двох таких організацій: «Ленд-арт центр «Могриця» та «Мистецька агенція «Простір Покордоння».

Оксана Малюк («Блок Петра Порошенка «Солідарність») є співзасновницею правозахисної громадської організації «Маєш право», а її колега по партії Олексій Рябенков є співзасновником громадської організації «Подумай!».

Повну інформацію про приватні інтереси депутатів Сумської міської ради можна знайти тут.

Матеріал підготовлено для оприлюднення виданням ІзбірКом в рамках Антикорупційної складової громадської кампанії "Атестація депутатів місцевих рад" за партнерства YouControl

Громадська кампанія з "Атестації депутатів місцевих рад" започаткована Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» та реалізується в партнерстві з громадськими організаціями з інших областей України. Антикорупційний компонент Атестації депутатів місцевих рад реалізується в рамках проекту ООО ВГО "Комітет виборців України" "Доброчесні місцеві депутати" за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні та Міністерства закордонних справ Данії. За реалізацію ініціативи в Сумській області відповідає Громадська організація "Ліга захисту".

Докладніше:

На сайті організації

В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком»

В соціальній мережі Facebook: «Місцеві депутати. Атестація».

Контактна особа в області: Громадська організація "Ліга захисту", тел. (066) 316-59-88, e-mail: lozovytskyi@hotmail.com

 

Поділитися