05 травня 2023 р. 21:17

Одеські правоохоронці почали провадження через наругу над прапором України

Фотоколаж: Інтент

(Фотоколаж: Інтент)

Поліцейські в Одесі розпочали провадження за фактом наруги над державним прапором України. 

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області, 5 травня у мережі інтенет з'явився відеозапис, на якому чоловік здирає прапор України з фасаду багатоквартирного будинку. 

При цьому прапор розірвався. 

Поліцейські встановили громадянина, зафіксованого на відео. Він – один із мешканців будинку. Містянин пояснив: прапор, встановлений сусідами, затуляв об’єктив його зовнішньої відеокамери для огляду господарського приміщення. Він неодноразово просив зняти його, а потім розізлився і зробив це сам.

В разі визнання чоловіка винним в нарузі над прапором йому загрожує штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців або позбавленням волі на строк до трьох років.

Зазначимо, що опинитися на лаві підсудних за цей злочин цілком реально. Так у липні 2022 року Київський районний суд міста Одеси визнав містянина винним у нарузі над державним символом України та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на один рік.

22 травня одесит йшов вулицею та побачив Державний Прапор України, який був встановлений на стіні житлового будинку. Він зірвав прапор, зламавши опору, та почав ним вимахувати. Зрештою зловмисник викинув прапор у сміттєвий бак, цим самим проявив публічну наругу над державним символом України - Державним Прапором.

У судовому засіданні обвинувачений свою провину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав повністю. Заявив, що у скоєному щиро кається, просив суворо його не карати.

Кирило Бойко

Поділитися