05 грудня 2023 р. 13:52

Одеський бізнесмен організовував ухилянтам фіктивні відрядження до Молдови

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону

(Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону)

Правоохоронці повідомили одеситу про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Як повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону, громадянин, домовився із невстановленими наразі підприємцями та співробітниками Територіального центру комплектації та соціальної підтримки й організував протиправну схему виїзду за кордон військовозобов’язаних осіб.

За грошові кошти він надавав заявнику документи про фіктивне працевлаштування військовозобов'язаних на критично важливих підприємствах та установах, з подальшим їх бронюванням на період мобілізації та воєнного часу.

У жовтні 2023 року, за грошові кошти в сумі 4,5 тисячі доларів США, він надав документи про бронювання військовозобов’язаного за фіктивною посадою на підприємстві, з відповідними відмітками підрозділу ТЦК та СП.

Під час отримання чергового траншу в сумі 4,5 тисячі  доларів США, підприємливого громадянина затримали правоохоронці. Тоді він пообіцяв виготовити та надати військовозобов'язаному документи, що надають йому право в’їзду за кордон.

Затриманому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 1,1 мільйона гривень.

Наразі перевіряється причетність до вчиненого злочину посадових осіб ТЦК та СП, керівництво підприємств та організацій, які фіктивно влаштовували на роботу.

За попередніми даними, за такою схемою виїхало щонайменше п'ятеро осіб.

Також слідчі Національної поліції скерували до суду справу групи перевізників за кордон військовозобов'язаних в Одеській області.

Кирило Бойко

Поділитися