27 вересня 2023 р. 10:16

Правоохоронці затримали співвиконавця замаху на одеського активіста Стерненка

Фото: Сергій Стерненко/Facebook

(Фото: Сергій Стерненко/Facebook)

Співробітники Служби безпеки України затримали одного з учасників замаху на одеського активіста Сергія Стерненка, який трапився у травні 2018 року.

Про це заявив сам активіст на своїй сторінці у Facebook

Щоправда, затримали чоловіка, за словами Сергія Стерненка, не за той напад, а за контрабанду кокаїну.

"Костянтин Карбенюк (затриманий СБУ чоловік, - ред.)  намагався наздогнати мене, коли я ганявся за виконавцем замаху Абзалом Баймукашевим, але побоявся свідків та втік. Поліція тоді його затримала і відпустила. А справу про замах закрила.  Покарали тільки виконавця Баймукашева, бо я ж його і затримав. Нещодавно він отримав 10 років", - написав Сергій Стерненко.

Він також наполягає, що замах організував тодішній радник начальника головного управління Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк

"Карбенюк був охоронцем радника начальника поліції області Руслана Форостяка. Для нападу на мене Форостяк надав Карбенюку відповідну вказівку та особисте авто, на якому він же їздив на роботу", - стверджує Сергій Стерненко.

10 червня 2023 року Приморський районний суд Одеси засудив до 10 років позбавлення волі Абзала Баймукашева, якого звинувачували у замаху на колишнього очільника "Правого сектору" в Одесі Сергія Стерненка.   

Суд визнав нападника винним у замаху на умисне вбивство та незаконному зберіганні та поводженні зі зброєю.  

Того дня, 1 травня 2018 року, Абзал Баймукашев вистрілив активісту у потилицю з травматичного пістолета. Сергій Стерненко зміг його затримати.

Тоді супутниця Сергія Стерненка розповіла, що вони вийшли з дому на вулиці Сегедській і попрямували до машини, коли на подвір'ї нападник підбіг ззаду і відкрив вогонь по активісту. Спроб заволодіти майном злочинець не робив і, вистріливши кілька разів, спробував утекти.

До того у лютому 2018 року на Сергія стерненка напали невідомі та побили.

Також наразі продовжується розгляд справи про ще один напад на активіста у травні того ж 2018 року. Тоді один з нападників отримав смертельний удар ножем в область живота, а Сергій Стерненко потрапив до лікарні.  

Кирило Бойко

Поділитися