01 травня 2024 р. 09:31

Депутату Одеської обласної ради оголосили про нову підозру

Фото: Одеська обласна прокуратура

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Правоохоронці повідомили про викриття нових корупційних злочинів організованої групи на чолі з депутатом Одеської обласної ради. 

Як стверджують в пресцентрі Національного антикорупційного бюро України, зловмисники завдали державі 16,4 мільйона гривень збитків на облаштуванні вуличного освітлення однієї з територіальних громад Одещини впродовж 2018-2020 років. Наразі викрили завдання 10,4 мільйона гривень збитків, завдання ще 6 мільйонів гривень збитків викрили у листопаді 2023 року.

За даними слідства, депутат Одеської обласної ради VII скликання організував укладання договорів між селищним головою тергромади та підконтрольною йому фірмою в обхід тендерних процедур.

Учасники оборудки штучно розділили предмет закупівлі на частини, кожна з яких за вартістю робіт не перевищувала 1,5 мільйона гривень. Це дозволило ділкам укласти договори без використання електронної системи закупівель, завищити вартість продукції у понад 6 разів та внести до актів виконаних робіт недостовірні дані щодо їх обсягів. 

На підставі зібраних доказів трьом членам організованої групи повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні, а саме: 

  • депутату Одеської обласної ради за ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366;
  • директору підконтрольного афілійованого товариства за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366;
  • колишньому селищному голові однієї з територіальних громад Одещини за ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

У справі підозрюють директора ТОВ "Укрмежбуд" Володимира Герасимчука, колишнього голову Цебриківської селищної ради Володимира Барнасевича та депутата Одеської обласної ради від фракції "Європейська солідарність" Миколу Дерев'янка.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно депутата Одеської обласної ради Миколу Дерев'янка та чотирьох підозрюваних в організації групи за обвинуваченням у фальсифікації документів та їх використання, шахрайського заволодіння державним майном, службового підроблення, а також легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Кирило Бойко

Поділитися