03 квітня 2024 р. 11:03

Оновлено! Працювала на окупантів: миколаївська поліція повідомила про підозру колаборантці

ФОТО: Поліція Миколаївської області

(ФОТО: Поліція Миколаївської області)

Псевдопосадовиці з Херсона повідомлено про підозру у колабораціонізмі. 

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

За інформацією поліції 56-річна жінка із початку окупації Херсонщини добровільно зайняла посаду керівника "Департамента молодежной политики, семьи и спорта военно-гражданской администрации Херсонской области".

Згодом після реорганізації вказаного органу була призначена міністром "Министерства спорта Херсонской области".

Вона підтримувала працездатність "военно-гражданской администрации Херсонской области" по взаємодії з населенням, впливала на свідомість місцевих мешканців, формувала у них ідеологію довіри до окупаційної влади рф.

Також розробляла та організовувала проєкти державних програм у сфері молодіжної політики, розвитку культури і спорту, організовувала спортивні заходи тощо.

У такий спосіб жінка переконувала мешканців окупованої території у втраті українською владою будь-якого контролю та створювала у херсонців уявлення незворотного існування влади рф.

Згідно з досьє видання МОСТ, зрадницею виявилась колишня дружина заступника міського голови під час першої каденції Володимира Сальдо як Херсонського міського голови — Ельвіра Вітренко.

(ФОТО: Центр журналістських розслідувань)

Жінка фігурувала в скандальній історії, коли у 2004 році її чоловіка звинувачували у здирництві. У 2006 році декілька місяців очолювала Управління у справах сімʼї, молоді та спорту Херсонської ОДА. У 2016 році очолила Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.

Влітку 2022 року перейшла на бік росіян та очолила окупаційний "департамент молодіжної політики, сім’ї і спорту Херсонської області". Взяла собі псевдонім "Валентина Ветренко".

У кінці січня слідчі заочно повідомили фігурантці про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України "Колабораційна діяльність".

За скоєний злочин жінці загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Днями у Херсоні СБУ затримала ворожих інформаторів, які готували ракетні удари по підрозділах Служби безпеки, ЗСУ та нову серію повітряних атак на місто. "Під прицілом" ворога були місця тимчасового базування українських захисників.

У Центральному районному суді Миколаєва розглядають справу 39-річного місцевого жителя, якого звинувачують у державній зраді, розпалюванні ворожнечі, пособництві державі агресору та запереченні збройної агресії рф.

Двом псевдопрацівникам "створених" окупантами університетів на Херсонщині повідомили про підозру в колабораціонізмі.

Анна Бальчінос

Поділитися