26 січня 2024 р. 13:46

Голова сільськогосподарського комбінату на Миколаївщині привласнив понад 200 тисяч

ФОТО: Миколаївська окружна прокуратура

(ФОТО: Миколаївська окружна прокуратура)

Ексголова сільськогосподарського комбінату на Миколаївщині підозрюється у привласненні понад 200 тисяч гривень. 

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської окружної прокуратури.

Під процесуальним керівництвом Миколаївської окружної прокуратури було оголошено колишньому голові сільськогосподарського виробничого комбінату підозру у скоєнні привласнення чужого майна через зловживання службовим становищем у великих розмірах за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, підозрюваний разом з іншою посадовою особою комбінату у попередній змові з метою привласнення грошових коштів прийняли рішення укласти біржовий договір постачання зерна майбутнього врожаю - ячменю з товариством на суму понад 300 тис. грн. Надалі сільськогосподарський комбінат отримав попередню оплату в розмірі понад 200 тис. грн.

(ФОТО: https://www.pexels.com/)

За змовою, особи, які фігурують у справі, замінили керівника сільськогосподарського комбінату. Новий директор підприємства, знаючи про зобов'язання комбінату щодо постачання зерна, порушив умови договору та привласнив грошові кошти на суму понад 200 тис. гривень.

Досудове розслідування здійснюється Службою внутрішньої безпеки відділення №5 Миколаївського Регіонального управління поліції Головного управління поліції в Миколаївській області.

Згідно з санкцією статті, за цими діями передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років, а також позбавлення права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше суд визначив покарання у вигляді 6 років ув'язнення для колишньої головної бухгалтерки виконавчого комітету Первомайської міської ради.

Суд встановив, що посадовиця особисто встановлювала для себе зарплату значно вищу, ніж було передбачено її окладом.

Протягом періоду з лютого 2020 по серпень 2022 року головна бухгалтерка виконкому Первомайської міськради особисто створювала документи та виплачувала собі з бюджету зарплату, значно перевищуючи її фактичний оклад.

Як результат, на її рахунок надійшло понад 127 тисяч гривень.

Анна Бальчінос

Поділитися