15 травня 2024 р. 08:45

Побиття дівчини працівником ТЦК в Одесі: в ОК "Південь" назвали відео "роботою на ворога"

Фото: kkto14jrelx2/instagram

(Фото: kkto14jrelx2/instagram)

Керівництво оперативного командування "Південь" відреагувало на скандал, коли працівник ТЦК милицями побив одеситку Антоніну Томакову в центрі міста. Військові попросили правоохоронні органи встановити, "в чиїх інтересах" було створено відео.

Про це йдеться в заяві ОК "Південь".

Керівництво хоче дізнатися, у чиїх інтересах був конфлікт, заявивши, що подібні "відеоматеріали, які потрапляють в мережу, працюють на користь нашого ворога, спрямовуючись на руйнування процесу мобілізації та дискредитацію військових з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки".

Тому керівництво оперативного командування "Південь" звернулося до правоохоронних органів з метою встановлення мети та обставин створення відео, а також для визначення осіб та груп, в чиїх інтересах ці дії були здійснені. 

Також командування додало, що спільні зусилля з правоохоронцями "допоможуть виявити й зупинити подібні недозволені дії, а також зберегти безпеку та стабільність у регіоні".

У мережі поширили черговий інцидент з насильством, яке застосовували представники ТЦК стосовно українців. В Одесі побили 19-річну Антоніну Томакову. Дівчина розповіла, що заступалася за хлопця та намагалася не дати відвезти його до військкомату. Її били милицями, вона отримала численні забої ніг, голови та грудної клітини. Інтернет облетіли фото, де вона вся в крові, з великою кількістю синців та зашитою головою. 

В Одеському ТЦК вже заявили про початок службової перевірки щодо цієї події. Військкоми обіцяють, що у разі доведення провини їх працівників останніх притягнуть до відповідальності згідно з чинним законодавством. Там в ТЦК зазначили, що засуджують будь-які прояви насильства та співпрацюють з правоохоронними органами для встановлення реальних обставин інциденту.

Тим часом поліцейські розслідують кримінальне провадження, розпочате спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони за фактом отримання жителькою Одеси тілесних ушкоджень.

Ірина Глухова

Поділитися