28 квітня 2024 р. 12:34

Сприяли анексії Криму - двом експодатківцям повідомлено про підозру

Фото: прокуратура АР Крим та м. Севастополя

(Фото: прокуратура АР Крим та м. Севастополя)

З 2013 року громадяни України обіймали посади заступника начальника Головного управління Міндоходів в АР Крим та першого заступника начальника Феодосійської об’єднаної державної податкової інспекції управління Міндоходів в АР Крим.

Про це розповіли в прокуратурі АР Крим та м. Севастополя.

У повідомлені відомства зазначається, що прокуратура автономії повідомила про підозру у державній зраді двом колишнім керівникам податкових органів з Криму. Їм загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. 

Слідством встановлено, що після окупації півострова, у 2014 році підозрювані, зрадивши присягу, почали працювати в окупаційних податкових органах на посадах псевдоначальника окупаційного управління федеральної податкової служби Республіки Крим та псевдоначальника окупаційної міжрайонної інспекції федеральної податкової служби № 9 у Республіці Крим.

Використовуючи надані окупаційною владою повноваження, вони забезпечували незаконне стягнення податків та інших платежів з організацій, юридичних та фізичних осіб, які діють в Криму, задля збагачення бюджету рф. Крім того, підозрювані здійснювали контроль за дотриманням податкового законодавства країни-агресора.

За "заслуги" перед окупантами один із підозрюваних нагороджений медаллю "за повернення Криму". 

У прокуратурі зазначають, що своїми діями псевдочиновники допомогли іноземній державі провести підривну діяльність проти цілісності України. А також посилили заходи тимчасової окупації півострова та сприяли переходу роботи податкових органів Криму відповідно до законодавства рф. 

Перед тим прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт, щодо підприємця з Криму, який сприяв окупантам у проведенні незаконних призовних кампаній.

Також йшлося про те, що до 8 років позбавлення волі засуджено окупаційного "заступника голови Комітету з протидії корупції Республіки Крим" за співпрацю з окупантами.

Олеся Ланцман

Поділитися