21 березня 2024 р. 08:36

Вимагав гроші у засудженого: працівника виправної колонії на Миколаївщині підозрюють у хабарництві

ФОТО: Поліція Миколаївської області

(ФОТО: Поліція Миколаївської області)

Завідувач медичної частини виправної колонії на Миколаївщині підозрюється у вимаганні та отриманні хабаря від засудженого.

Про це повідомляє відділ комунікації Миколаївської обласної прокуратури.

61-річний завідувач медичної частини №83 філії Центру охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України у Миколаївській області обіцяв допомогти з лікуванням ув’язненого у стаціонарі медзакладу. За це лікар одержав від засудженого хабар у розмірі 5000 гривень.

Під час санкціонованих обшуків на робочому місці та за місцем мешкання лікаря поліцейські вилучили банківську картку, на яку надходили гроші від засудженого, та інші докази злочинної діяльності фігуранта.

(ФОТО: Поліція Миколаївської області)

Нині лікарю повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди". 

Підозрюваному загрожує до 10 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Досудове розслідування триває.

На Миколаївщині депутат сільради скоїв наїзд на підлітка-пішохода. 

Пізно ввечері 9 грудня 2023 року у селі Богданівка 57-річний водій Hyndai Tucson скоїв наїзд на 15-річну пішохідку. Згодом було вияснено, що депутат сільської ради перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Також на лаві підсудних опинилася начальниця відділу освіти Кривоозерської селищної територіальної громади Первомайського району. Її звинуватили у зловживанні службовим становищем,  що завдало шкоди бюджету на суму понад 170 тисяч гривень.

Спецслужбі затримали колишнього працівника одного з оборонних заводів на Миколаївщині. Він намагався виявити бойові позиції комплексів ППО за допомогою безпілотників.

Анна Бальчінос

Поділитися