10 березня 2024 р. 19:59

Польський дослідник готує видати книгу про трагедію 2 травня 2014 року в Одесі

Фото: Борис Тінка/Facebook

(Фото: Борис Тінка/Facebook)

Автор туристичних видань з Польщі Борис Тінка повідомив, що готує до видавництва книгу присвячену трагедії у "Будинку профспілок" в Одесі 2 травня 2014 року.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Моя книга майже завершена. Видавництво e-bookowo оголосило про вихід за 3-4 тижні", - зазначив він.

Автор стверджує, що за останній рік він зібрав та проаналізував матеріали, якими офіційно поділилися експерти, розслідував трагічні події 2 травня 2014 року. Прочитав сотні статей у пресі та десятки документів, офіційно доступних на відкритих сайтах.

"Я переглянув десятки годин відео, пресконференцій та тисячі фотографій цього дня. Я розмовляв з очевидцями цих подій, зробив ретельну перевірку фактів, зібраних спогадів", - стверджує автор. 

Борис Тінка також наголошує, що книга розрахована перш за все на польського читача.

Тим часом у серпні 2023 року Контррозвідка Служби безпеки України затримала в Одесі ще одного підозрюваного в службі терористичній організації "лнр".

Під час масових заворушень в Одесі на початку травня 2014 року він брав активну участь у провокаціях на користь російської федерації.

Зазначимо, що торік в Одесі 2 травня містяни приносили квіти на Преображенську, де загинули євромайданівці Ігор Іванов та Андрій Бірюков.

У дев'яту річницю масових заворушень у центрі Одеси порядок та громадську безпеку забезпечували посилені наряди правоохоронців

Територію колишнього Будинку профспілок, де внаслідок пожежі загинули 42 людини, охороняла Нацполіція. В людей, які туди приходили, перевіряли документи.

У 2022 році працівники Державного бюро розслідувань напередодні 2 травня виявили та затримали 12 осіб, які обґрунтовано підозрювались у підготовці диверсій, протестів і заколотів на Одещині. 

З 22:00 1 травня  2022 року до 5:00 3 травня 2022 року в Одесі запровадили подовжену комендантську годину.

Напередодні правоохоронці вилучили зброю, яку планували використати для провокацій в Одесі та повідомили про план російських пропагандистів знімати псевдодокументальний фільм про події 2 травня.

Кирило Бойко

Поділитися