05 листопада 2023 р. 10:37

Керівництво села на Одещині обрало будівельника двох черг системи водопостачання без аукціону

Фото: Громадський простір

(Фото: Громадський простір)

Відділ з питань утримання комунального майна Дачненської сільської ради Одеського району провело  тендер для обрання підрядника, якому заплатять за будівництво двох черг мережі водопостачання від свердловини за адресою вул. Миру, 83.

Відповідна інформація міститься в системі електронних закупівель Prozoro.

Йдеться про водогін вулицями: Миру, Пшеничною, Академічною, Грушевського, Селекційною, Дачною, Вишневою, Суничною, Світлою, Тінистою, Сонячною, Затишною, Успенською.

Наразі, за даними системи, визначений переможець за двома закупівлями — другої та третьої черг будівництва. 

Закупівлі проводили у форматі відкритих торгів з особливостями тож конкурентів у обох тендерах в компанії-переможця не було. 

Переможцем в обох випадках визначили товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельна фірма Преміумстандартбуд".

За даними сервісу YouControl, компанія зареєстрована у 2019 році в Києві. Кінцевим бенефіціаром є одесит Андрій Глазков

Обидві черги компанія після завершення будівництва повинна буде завершити орієнтовано до 31 грудня 2023 року й отримати за це загалом 19 мільйонів 854,9 тисячі гривень. 

11 жовтня у такому ж форматі відділ обрав підрядника для будівництва першої черги цієї системи. Єдиним учасником стало товариство з обмеженою відповідальністю "Одесагрогаз". Тож  компанією планують укласти угоду про будівництво до 31 грудня 2023 року за 9 мільйонів 174 тисячі гривень.

За даними сервісу YouControl, товариство з обмеженою відповідальністю "Одесагрогаз" засноване у 2007 році в елі Лиманка Одеської області. Наразі кінцевим бенефіціаром компанії є Володимир Радчук.

Відкриті торги з особливостями передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги.

Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації — п'ять календарних днів. 

 Часто під час таких торгів не відбувається аукціону тож учасник не має конкурентів. 

Утім минулого року Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. 

Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону.

Кирило Бойко

Поділитися