23 серпня 2023 р. 20:53

Ринок вакансій на Півдні України майже вийшов на рівень, що був до вторгнення

Фото: Корреспондент.net

(Фото: Корреспондент.net)

Аналітики сервісу OLX Робота підрахували, що кількість вакансій у Південних областях України — Одеській Миколаївській та Херсонській, відновлюється та майже сягає показників, що були до часів повномасштабного вторгнення. 

За їхніми даними, станом на липень 2023 року кількість оголошень про роботу в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях становив 10,4 тисячі, для порівняння у цей же період рік тому вакансій було майже вдвічі менше – 5,5 тисячі. У 2021 році кількість вакансій в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях становила 13,4 тисячі.

Аналітики OLX Робота також зазначають, що варто врахувати те, що левова частка - 67% від кількості вакансій на Півдні України зараз – це пропозиції роботи в місті Одеса, 9% – вакансії у Миколаєві. 

На території Херсонської області, підконтрольній Україні, оголошень про роботу — одиниці. Що стосується Херсону, то пропозиції роботи в місті є, однак  станом на липень 2023 ще мала кількість — всього 166 вакансій. 

Серед найпоширеніших професій

  • Різноробочий — середня зарплата — 25 тисяч гривень. В середньому на одну таку вакансію припадає 30 охочих. 
  • Продавець — середня зарплата — 12 тисяч гривень. 16 охочих на одну вакансію.
  • Водій — середня зарплата 26 тисяч 250 гривень. В середньому на одну вакансію відгукуються 15 людей. 
  • Далекобійник — одна з найбільш оплачуваних професій, особливо популярна на півдні. Середня зарплата складає 46 тисяч 250 гривень, а кількість відгуків на одну вакансію — 16 охочих. 
  • Кухар — пропонують 15 тисяч гривень на місяць. Співвідношення охочих до вакансії становить вісім до одного відповідно.

Середня зарплата швачки — 12 тисяч гривень. В середньому на одну вакансію відгукуються п'ять людей. 
Офіціантам — пропонують 12,5 тисяч гривень за медіаною ринку. Кількість претендентів на одну вакансію — 11 охочих.  Охоронець — середня зарплата становить 10 тисяч гривень, а на одну вакансію припадає сім людей.

За професію тракториста в середньому платять 20 тисяч гривень. Кількість охочих на одне оголошення — дев'ять. 

Кирилл Бойко

Поділитися