06 травня 2024 р. 18:04

Годувальника для школярів у Татарбунарах обрали без аукціону

Фото: Бессарабія Inform

(Фото: Бессарабія Inform)

Відділ освіти Татарбунарської міської ради в Одеській області провів закупівлю для обрання надавача послуг з організації гарячого харчування для вихованців закладів дошкільної освіти та учнів закладів загальної середньої освіти.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

Закупівлю провели у форматі відкритих торгів з особливостями і єдиним учасником виявилося товариство з обмеженою відповідальністю "Пансіонат з лікуванням "АІФА". 

Компанія має організувати до 31 грудня 2024 року:

  • Надання послуг з організації 3-х разового гарячого харчування вихованців закладів дошкільної освіти 2 - 4 років - 13 тисяч 635 комплектів.
  • Надання послуг з організації 3-х разового гарячого харчування вихованців закладів дошкільної освіти 4 - 6 років - 24 тисячі 490 комплектів.
  • Надання послуг з організації одноразового гарячого харчування учнів закладів загальної середньої освіти 6 - 11 років - 4,2 тисячі комплектів. 
  • Надання послуг з організації одноразового гарячого харчування учнів закладів загальної середньої освіти 11 - 14 років - 3,2 тисячі комплектів.
  • Надання послуг з організації одноразового гарячого харчування учнів закладів загальної середньої освіти 14 – 18 років - 1,5 тисячі комплектів.

Відкриті торги з особливостями передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги.

Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації - п'ять календарних днів. 

 Часто під час таких торгів не відбувається аукціону тож учасник не має конкурентів. 

Утім позаминулого року Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. 

Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону. 

Кирило Бойко

Поділитися