28 квітня 2024 р. 13:32

Капремонт дитячого садку в Березівці подорожчав на понад 52 мільйони

Школа №2 Березівка Фото: Wikimapia

(Школа №2 Березівка Фото: Wikimapia)

Управління освіти, молоді, спорту та культури виконавчого комітету Березівської міської ради Одеської області оголосило тендер для обрання компанії, якій заплатять за капітальний ремонт Комунального закладу загальної середньої освіти І-III ступенів №2 в Березівці.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

Новий аукціон має відбутись 3 травня, а роботи мають бути завершені до 31 грудня 2025 року. Очікувана вартість закупівлі - 66 мільйонів 83,2 тисячі гривень.

Закупівля запланована у форматі відкритих торгів з особливостями, тобто може відбутися з одним учасником. 

Це буде ремонт за скоригованим проєктом. Перша закупівля щодо цього відбулася 30 липня 2020 року за участю трьох компаній: товариства з обмеженою відповідальністю "Комфорт Буд Груп", приватне підприємство "Южспецтрейд" та товариство з обмеженою відповідальністю "Березівкаагрошляхбуд".

Переможцем тоді обрали приватне підприємство, якому заплатили 13 мільйонів 927 тисяч 366 гривень.

У форматі відкритих торгів з особливостями, майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги.

Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації — п'ять календарних днів. 

З початком повномасштабної агресії російської федерації проведення закупівель в форматі відкритих торгів з особливостями, коли терміни процедур знижені, а в переможців немає конкурентів стали переважати над іншими. 

За даними Міністерства економіки, з 14 по 20 грудня 2022 року 306 успішних торгів на Prozorro із 347  були завершені з одним учасником. Тобто майже 90% закупівель за цей період проведені з одним учасником торгів. 

Втім минулого року Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. 

Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону.

Кирило Бойко

Поділитися