04 травня 2024 р. 21:12

У Миколаєві запланували ремонт дороги на мільйони

Ремонт дороги в Миколаєві Фото: 0512.com.ua

(Ремонт дороги в Миколаєві Фото: 0512.com.ua)

У Миколаєві міська рада оголосила тендер на обрання компанії, яка проведе ремонт дороги на одній із вулиць міста. На роботи готові витратити понад 4, 5 мільйони гривень.

Про це свідчать дані системи публічних закупівель Prozorro.

Замовником виступила адміністрація Корабельного району Миколаївської міської ради.

Пропозиції від учасників прийматимуть до 8 травня, а наступного дня проведуть аукціон у форматі відкритих торгів з особливостями. Роботи мають бути виконані до 31 грудня 2024 року. Загальна сума закупівлі — 4 мільйони 541 тисячу 216 гривень.

Відомо, що це буде поточний ремонт дорожнього покриття вулиці Остапа Вишні від вулиці Національної Гвардії до проспекту Боговленського.

(Фото: Скріншот з сайту)

Підрядник повинен відремонтувати 4755.2 метрів квадратних дороги. Згідно з технічним завданням  в рамках проєкту планується виконати підготовчі роботи, замінити опори із плит та кілець в оглядових каналізаційних колодязях, замінити перекриття кілець, відремонтувати окремі ділянки цегляних горловин оглядових каналізаційних колодязів із заміною люка, улаштувати основу та асфальтувати дорогу.

Зазначимо, що форматі відкритих торгів з особливостями, майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги.

Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації — п'ять календарних днів. 

З початком повномасштабної агресії російської федерації проведення закупівель в форматі відкритих торгів з особливостями, коли терміни процедур знижені, а в переможців немає конкурентів стали переважати над іншими. 

Ми писали, що миколаївські дороги буде утримувати одеська компанія "Ростдорстрой", яка зв'язана з партією міського голови Геннадія Труханова "Довіряй ділам". Компанія отримала два великих підряди.

Також повідомлялось, територіальне управління Державного бюро розслідувань у Миколаєві планує витратити на ремонт понад 10 мільйонів гривень.

Крім того, комунальне підприємство "Миколаївелектротранс" обрав підрядника на благоустрій дороги після заміни трамвайних колій у Миколаєві.

Ірина Глухова

Поділитися