20 жовтня 2021 р. 18:28

В Доброславі внесли зміни до бюджету та зустрілися з представниками Об'єднаних Арабських Еміратів

В Доброславі внесли зміни до бюджету та зустрілися з представниками Об'єднаних Арабських Еміратів

19 жовтня на позачерговій сесії Доброславської селищної ради Одеського району депутати внесли зміни та доповнення до рішення від 22 грудня 2020 року про бюджет на 2021 рік, повідомила кореспондентка ІзбірКома.

Як повідомила начальник  фінансового відділу Ольга Задорожна, за рахунок перевиконання плану по доходах за 9 місяців є змога збільшити видаткову частину на 1 мільйон 442,5 тисячі гривень. Тому можна виділити додатково кошти на благоустрій  - понад 455 тисяч гривень. Також слід збільшити видатки з плати за електроенергію на 65,7 тисячі гривень, тому що зросли тарифи та зменшився світловий день, що додає навантаження на енергосистему.

Депутати додали кошти комунальним підприємствам «Хвиля» та «Калина» на придбання посипального матеріалу на суму 80 тисяч гривень. Також збільшено на 50 тисяч гривень витрати на зарплату центру надання соціальних послуг та на 100 тисяч гривень - селищній раді. Додали і 250 тисяч гривень на поточний ремонт доріг, який вже зроблено. 

Крім того, 152 тисячі гривень виділили на капітальний ремонт покриття для дитячого майданчику в селі Кремидівка. Ще 288 тисяч гривень витратять на ремонт котла у Трояндівській школі. По 20 тисяч гривень депутатський корпус спрямував на проведення медичного огляду вчителів і на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення землі для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти.

Серйозні кошти - 300 тисяч гривень - виділено на деталізацію Генерального плану. Як пояснила голова селищної ради Людмила Прокопечко, керівництво громади планує побудувати в Доброславі супермаркет. Пропозицією зацікавились інвестори з мережі "АТБ". Але вони захотіли збудувати супермаркет на тій території, яка на Генплані не деталізована, тому потрібно вносити зміни і деталізувати необхідну земельну ділянку.

Також очільниця громади наголосила на серйозній ситуації, що склалася через коронавірсну інфекцію. Вона нагадала присутнім, що працює пункт щеплення в Доброславській лікарні, але населення ухиляється від вакцинації. А з 7 листопада працівників бюджетних установ не будуть допускати до роботи без щеплення, відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України.  

Є певні проблеми з опаленням. Людмила Прокопечко повідомила про неможливість запустити котельні, що споживають газ, через бюрократичні перепони з укладенням договорів. Водночас в Кремидівці котельні, які працюють на вугіллі, вже підключено.

І наостанок "міжнародна" інформація. 18 жовтня керівництво селищної ради зустрілось з делегацією Об`єднаних Арабських Еміратів. Гості відвідали Дубай-парк «Якби не було Дубай-парку, то вони б не приїхали, - сказала Людмила Прокопечко. - Шейхи, зазвичай, приїжджають в столиці та великі міста». Представники ОАЕ погодились профінансувати добудову парку. Крім того, за словами селищного голови, гості з арабської країни висловили зацікавленість у співробітництві з доброславськими підприємцями щодо виробництва меду і сої, переробки баранини, яловичини та курятини. Днями відбудеться нова зустріч з делегацією.

Поділитися