26 квітня 2024 р. 18:02

Громади двох районів Херсонщини планують отримати гроші на укриття від Кабміну

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

На Херсонщині пройшло чергове засідання робочої групи "Прозорість і підзвітність".

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

У дописі відомства йдеться про те, що однією з основних тем засідання групи було створення безпечних умов в освітніх закладах Херсонщини

Під час наради, що пройшла під головуванням першого заступника начальника Херсонської ОВА Дмитра Бутрія, порушили питання участі області у проєкті Кабміну, що передбачає відновлення захисних споруд у школах.

Зазначається, що учасники наради обговорили, які громади Херсонського та Бериславського районів можуть брати участь в програмі та отримати фінансування на відновлення укриттів. Зокрема, йшлося про критерії та порядок відборів проєктів, а також доцільність відновлення сховищ бюджетними коштами. Крім цього, розглянули й звіти районних робочих груп, які опікуються питаннями поліпшення використання бюджетних коштів у населених пунктах Херсонського та Бериславського районів.

На середину березня в області було відремонтовано 124 захисні споруди, ще в 9 – тривали роботи. На 24 об'єктах розпочнуться ремонтні роботи одразу після виготовлення кошторисної документації.

Раніше повідомлялось про те, що на Херсонщині у 2024 році планується встановити ще 115 вуличних укриттів та провести ремонт у 110 захисних спорудах. Також у регіоні триває технічна інвентаризація захисних споруд цивільного захисту. Наразі відновлюють втрачену документацію та проводять облік сховищ та протирадіаційних укриттів. Їх на деокупованій території Херсонщини 235 об'єктів. 

Також йшлося про те, що у Херсоні реалізували молодіжний проект "Книги в укритті". Тепер жителі міста, які проживають під постійними обстрілами, зможуть проводити час в укриттях за читанням книжок.

Володимир Шкаєв

Поділитися