21 квітня 2024 р. 19:36

На Миколаївщині мешканці двох сіл зібрали гроші на автівку для ЗСУ

ФОТО: Суспільне

(ФОТО: Суспільне)

На Миколаївщині мешканці двох сіл придбали з-за кордону автівку для ЗСУ. Позашляховик завантажили продуктами, медикаментами, одягом та різними необхідними речами для військових. Днями він відправиться до Краматорська.

Про це повідомляють кореспонденти Суспільного.

Допомогу для військовослужбовців жителі сіл Лупареве та Лимани зібрали за два дні. Староста сіл Наталія Панашій подякувала місцевим жителям за допомогу.

Я дякую кожному, хто зміг напекти, принести щось, дати на паливо, принести медикаменти, наплести сітки. Коли ми сьогодні перебуваємо в тилу, то ми розуміємо, як важко нашим хлопцям на передовій. Ми недалеко від лінії фронту, де також наші захисники, — сказала вона.

Позашляховик "Nissan" пригнали з Англії. Автівка 2007 року випуску, з правостороннім кермом, об’ємом двигуна два з половиною літри та механічною коробкою передач. Волонтера Юрій Бешевець має подолати 700 кілометрів дороги до Краматорська, де і відбудеться передача машини. 

По ціні вона нам обійшлась у 6400 євро. Це повністю, з "пригоном", і з сервісом, який їй зробили. Тут всі розхідники замінені. Дуже дякую благодійному фонду "Південь України" і Владиславу Солиці. Вони допомагають приганяти ці машини. Це не перша і не остання автівка, — наголосив волонтер.

Гроші на подібний транспорт допомагають збирати колишні колеги Юрія з-за кордону. 

Всього на різні ділянки фронту звідси поїхали понад 30 машин. Після цієї за тиждень відправлять ще одну для бійців 110-ї бригади.

Днями у цих селах збирали гроші на потреби Збройних сил України, проводячи безпрограшні лотереї. Для військових купують балони з газом, амуніцію, а також матеріали для маскувальних сіток. За словами місцевих мешканців, гроші на потреби військових збирають щотижня. 

Також виконавчий комітет Миколаївської міської ради планує придбати два нових позашляховики за 3 мільйони 765 тисяч гривень. Автомобілі придбають для поліпшення матеріально-технічної бази для ТРО та для виконання завдань, в тому числі пов’язаних з мобілізаційною підготовкою.

В миколаївському Департаменті з надання адміністративних послуг працює ветеранський хаб. Військовослужбовці, які звертаються у ДНАП, отримують попередню консультацію та направляються в окрему чергу, щоб мінімізувати час очікування та обслуговування ветеранів.

Крім того, місто-волонтер Миколаїв зайняв 6 місто серед інших міст України. Усього на оборону у 2023 році Миколаївська область надала 507 мільйонів гривень.

Анна Бальчінос

Поділитися