04 лютого 2018 р. 15:05

Громадян на засідання Доброславського виконкому допускатимуть лише за попередньою письмовою заявою

Громадян на засідання Доброславського  виконкому допускатимуть лише за попередньою письмовою заявою

На позачерговій сесії Доброславської селищної ради 2 лютого депутати проголосували за регламент виконавчого  комітету

Як повідомляє кореспондент ІзбірКому, новим регламентом передбачено, що на його засіданні мають право бути присутніми представники засобів масової інформації, але є пункт, де зазначено, що охочі взяти участь у засіданні виконавчого комітету повинні звертатись з письмовою заявою до голови виконавчого комітету ради не пізніше, ніж за два дні до проведення засідання. Таке нововведення мотивують тим, що кількість вільних місць у приміщенні, де проводяться засідання виконкому, може бути меншою, ніж число охочих його відвідати. У такому разі громадяни, які бажають потрапити на засідання виконкому, повинні визначити серед себе певну кількість осіб для участі у засіданні, яку можна фактично розмістити у приміщенні. Варто зауважити, що минуле засідання виконкому відбувалось у кабінеті голови виконавчого комітету.

Крім того, прийнятим регламентом передбачено, що особи, яких запросили на засідання виконавчого комітету ради з окремих питань, після закінчення обговорення цих питань у подальшій роботі виконавчого комітету участі не беруть і перед голосуванням залишають зал засідань.

Зауважимо, що у регламенті є пункт про те, що засідання виконавчого комітету ради є відкритими і гласними. У цьому ж пункті передбачається, що можуть бути і закриті засідання, хоча, у яких саме випадках потрібно проводити закриті засідання, не уточнюється.

Крім того, слід зазначити, що на офіційному сайті Доброславської селищної ради засідання виконавчого комітету, їх дати та місце проведення не анонсуються. 

Поділитися