02 квітня 2018 р. 12:27

Роздільнянська міська рада придбає сучасну систему електронного голосування

Роздільнянська міська рада придбає сучасну систему електронного голосування

На пленарному засіданні XXVI сесії Роздільнянської міської ради депутати підтримали підготовлений бюджетною комісією проект, що передбачає придбання сучасної системи електронного голосування.

Для цього внесли зміни у додаток до Програми забезпечення умов діяльності депутатів та інформатизації виконавчого комітету Роздільнянської міської ради на 2016-2018 роки, затвердженої рішенням міської ради від 23 грудня 2015 року. І збільшили суму витрат на програму у 2018 році до 61 тисячі гривень.

Це вже вдруге роздільнянські депутати виділяють кошти для облаштування прозорого і наочно зафіксованого процесу голосування. Два роки тому міська рада перерахувала районній половину суми за систему електронного голосування, що була встановлена у актовому залі районної ради. Та так жодного разу і не скористалася нею. Та й до актового залу вдавалося потрапити не завжди, навіть для проведення пленарних засідань.

Тепер міська рада облаштовує приміщення для засідань у своїй будівлі: вже зроблено ремонт, замовлені меблі і ось планують придбати систему електронного голосування. Крім того, у будівлі за рахунок розширення площі вдалося облаштувати кімнату для депутатів.

Вона буде використовуватися як приймальня, депутати зможуть зустрічатися там з виборцями згідно з графіком, — розповів секретар міськради Олександр Ісаєв. До цього часу депутати, які не мають у місті партійних приймалень, зустрічалися з виборцями у кабінетах секретаря і заступника голови міської ради.

Нагадаємо, 1 грудня 2016 року депутати райради вперше голосували за допомогою електроніки - райрадою та міськрадою (навпіл) була закуплена і встановлена в актовому залі система електронного голосування.

Поділитися