05 січня 2024 р. 14:19

Українське Дунайське Пароплавство розпочало реформу корпоративної структури: подробиці

Фото: Дмитро Москаленко, Facebook

(Фото: Дмитро Москаленко, Facebook)

Українське Дунайське Пароплавство розпочинає реформу корпоративної структури. Перехід на нову модель запланований вже у березні цього року.

Про це повідомляє пресслужба предприємства.

Керівництво компанії вказало, що за допомогою нової реформи є наміри залучити до команди нових лідерів з досвідом успішної реалізації великих міжнародних проєктів. Крім того, планується позбутися всього, що уповільнює та заважає роботі. Також у компанії хочуть ввести для кожного керівника та підрозділу систему KPI, яка буде використовуватися не лише для оцінки ефективності роботи, але й для визначення розміру винагороди.

Оптимізація на флоті розпочалась ще торік, і ми вже бачимо результат. Значно зріс дохід екіпажів, які не бігають від роботи, а працюють.

Проте скорочується чисельний непрацюючий «плавсостав», який нібито доглядає за суднами у відстої, але по факту займається власними справами, отримуючи зарплату. Схожі процеси відбудуться і у берегових службах, – зазначили в УДП.

Потреба у змінах в адміністрації компанії виявилася ще рік тому, коли підприємство перейшло на нову систему електронного документообігу. Це призвело до вивільнення величезного обсягу робочого часу та значного зменшення трудовитрат.

Зараз в УДП триває другий етап цифровізації управління – впроваджується ERP-система (програми управління підприємством, які працюють на єдиній платформі та опираються на єдину базу даних). Це ще більше автоматизує, прискорює та спрощує всі управлінські процеси. Навантаження на адміністративні підрозділи значно зменшиться. Система буде миттєво виконувати завдання, які раніше виконувалися людиною протягом цілого робочого дня. Нарешті зникнуть складні та тривалі бюрократичні процедури, на які протягом багатьох років скаржилися наші співробітники.

ФОТО: Ukrainian Shipping Magazine

(Фото: Ukrainian Shipping Magazine)

Крім впровадження цифрових технологій, значний вплив на ситуацію матиме закупівля нового обладнання. Це призведе до зменшення потреби в постійних ремонтах та обслуговуванні, що вимагало значних людських ресурсів.

Одночасно з цим виникнуть завдання, які потребуватимуть залучення додаткових спеціалістів. Наприклад, впровадження Міжнародних стандартів фінансової звітності (IFRS). Для цього буде сформовано новий підрозділ в структурі УДП, відповідальний за цю область.

Нагадуємо, нещодавно Українське дунайське пароплавство оглянуло результати своєї діяльності у 2023 році, щоб визначити пріоритети на наступний 2024 рік. 

Генеральний директор УДП, Дмитро Москаленко, повідомив у своєму Facebook, що обсяг перевезень збільшився на майже 1,8 мільйона тонн в порівнянні з 2022 роком.

Він наголосив, що цього року відбулись події, які визначать майбутні перспективи УДП наступних 30-40 років. Наприклад, влітку керівництво УДП уклало угоду про співпрацю з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) і успішно пройшло перші підготовчі етапи до наймасштабнішої інвестиційної програми в історії УДП.

Анна Бальчінос

Поділитися