03 грудня 2023 р. 17:52

До Одещини евакуювали 82 українців з Сектору Гази

Фото: Корреспондент.net

(Фото: Корреспондент.net)

Одещина прийняла 82 евакуйованих з Сектору Гази українців, 45 з яких діти й наразі вони забезпечені усім необхідним.

Про це повідомив голова Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олег Кіпер

За його словами, наразі в Одесі розміщені 19 громадян України з Сектору Гази. Їм надається допомога в оформленні документів.

"За підтримки Одеської ОВА, міжнародних організацій та благодійних фондів  евакуйовані забезпечені первинними побутовими потребами: харчуванням, санітарно-гігієнічними наборами, одягом, взуттям тощо", - заявив посадовець.

Олег Кіпер зазначив, що з середини листопада Одещина допомагає з евакуацією громадян України з Сектору Гази, зокрема, з транспортуванням та поселенням евакуйованих. Також був організований повний медичний супровід однієї жінки до лікарні.

Між тим, за даними посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука, за час тимчасового перемир'я посольство України в Ізраїлі отримало ще 146 звернень українських громадян, які бажають евакуюватися з Сектору Гази.

За весь час від Ізраїлю та Єгипту українська сторона отримала 329 дозволів на евакуацію громадян із Сектора Гази. Вдалося вивезти 259 людей, із них 172 громадяни вже знаходяться в Україні, решта вирішили залишитися в Єгипті чи поїхати до Європи самотужки.

За даними Корнійчука, у Секторі Гази ще залишається близько 500 людей з українськими паспортами.

Раніше повідомлялося, що дві громадянки України загинули під час терористичного нападу бойовиків організації ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня. Обидві громадянки тривалий час проживали в країні. Згодом стало відомо ще про одну жертву терористів. 

З сектора Гази по Ізраїлю бойовиками ХАМАС в суботу 7 жовтня вранці були масовано запущені ракети — за деякими даними терористи випустили близько 5 тисяч ракет. Також загони бойовиків почали вдиратись на територію країни, намагаючись взяти під контроль населені пункти, викрадаючи та вбиваючи цивільних та військових.  

Кирило Бойко

Поділитися