07 грудня 2023 р. 12:52

Міністр перевірив заклади освіти Миколаївщини

Фото: Миколаївська ОВА

(Фото: Миколаївська ОВА)

З робочим візитом Миколаївщину відвідав міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Як повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА, метою поїздки стало відвідування навчальних закладів регіону.

В повідомленні йдеться про те, що першою локацією відвідин Міністра стала Школа супергероїв. Це державна установа під патронатом першої леді Олени Зеленської, що організовує та забезпечує надання освітніх послуг дітям від 3 до 18 років, які перебувають на стаціонарному лікуванні.


Фото: Миколаївська ОВА

"Мета моєї поїздки ознайомитися, як працює дошкільна та загальна середня освіта в контексті перш за все воєнних викликів. Тобто, це безпека дітей, це забезпечення навчального процесу і в громадах, і в обласному центрі. І, навіть, як от до прикладу в дитячій лікарні", – наголосив Оксен Лісовий.

Повідомляється також про те, що делегація з міністерства відвідала комунальний заклад "Миколаївський спортивний ліцей". Тут оглянули укриття, відремонтоване за сприяння UNICEF, та нещодавно облаштований Клас безпеки.


Фото: Миколаївська ОВА

"Наш спортивний ліцей через безпекову ситуацію працює дистанційно. Зараз тут здобувають освіту 152 дитини, які займаються олімпійськими видами спорту. Ми вдячні UNICEF за відремонтоване укриття. Воно обладнане санітарно-гігієнічною кімнатою, меблями, вентиляцією та аварійним освітленням. Загальна площа – 290 кв.м і може розмістити понад 400 осіб", – розповів директор Валерій Лисенко.

Також повідомляється про те, що, крім цього, Оксен Лісовий оглянув будівлю ліцею Первомайської селищної ради. Цей опорний навчальний заклад зазнав значних руйнувань внаслідок ворожих російських обстрілів. Завітав міністр і до освітнього простору, який у селі для малечі облаштував благодійний міжнародний фонд "savED".


Фото: Миколаївська ОВА

"Громада потребує відбудови закладів освіти, оскільки наразі у нас проживає 500 дітей шкільного віку. І вони, і вчителі скучили за очним навчанням. Самотужки нам не відновити заклад. Віримо у підтримку держави!", – повідомив начальник Первомайської селищної військової адміністрації Максим Коровай.

Також у прессслужбі повідомили про те, що Оксен Лісовий відвідав один з миколаївських закладів дошкільної освіти, який відновив роботу офлайн. Для малечі в укритті на час повітряних тривог створили різні ігрові зони для цікавого і корисного дозвілля. А у ліцеї імені Олега Ольжича педагоги поділились з міністром освіти планами організації позакласної роботи в укритті, яке відновили за сприяння «savED». Для цього створені всі умови – є сучасні меблі, зарядна станція та Wi-Fi.


Фото: Миколаївська ОВА

"Для мене в цій робочій поїздці на Миколаївщину важливо було зрозуміти скільки дітей є безпосередньо на місцях. Відновлення закладів освіти та облаштування укриттів – надважливий напрямок роботи МОН. Радий, що наші пріоритети підтримують міжнародні партнери", – наголосив Оксен Лісовий.

 Раніше повідомлялось про те, що спільно з фондом ЮНІСЕФ завершене облаштування укриттів двох навчальних закладів Миколаївщини. Підготовку ще одного укриття у навчальному закладі Миколаєва завершено окремо.

Володимир Шкаєв

Поділитися