20 грудня 2023 р. 13:53

У "Київстар" чергові перебої у роботі: компанія обіцяє відновити звʼязок найближчим часом

Фото: РБК-Україна

(Фото: РБК-Україна)

Сьогодні вранці 20 грудня користувачі мережі "Київстар" знову стали свідками перебоїв у роботі зв'язку, мобільного інтернету та послуги SMS. Представники компанії заявляють, що проблему вже найближчим часом буде виправлено.

За повідомленням "Київстар", збій у роботі оператора зв'язку стався в ряді міст на заході та півдні України.

"Шановні абоненти!

Наша мережа наразі на етапі стабілізації після масштабної хакерської атаки, тому все ще можуть виникати короткочасні складнощі в роботі послуг.

Так, зранку 20 грудня у ряді міст на заході і півдні України виникли складнощі із голосовим зв`язком і роботою мобільного застосунку "Мій Київстар".

Спеціалісти компанії працюють над відновленням сервісів. Робимо все можливе, щоб усунути технічні проблеми якомога швидше. Перепрошуємо за незручності.

У найближчий час компанія повідомить абонентів  щодо компенсацій. Дякуємо за розуміння та підтримку", - йдеться у повідомленні.

Нагадуємо, лише тиждень тому мільйони абонентів "Київстар" пережили відключення від мобільного зв'язку та Інтернету через сильну кібератаку, за яку, за словами компанії, стали російські хакери з групи "Сонцепек".

Ця атака частково нашкодила IT-інфраструктурі "Київстар", заборонивши користувачам здійснювати телефонні дзвінки. У зв'язку з цим багато людей були змушені придбати стартові пакети інших операторів, таких як Vodafone та lifecell, щоб відновити зв'язок з рідними.

Вже ближче до вечора стартові пакети цих операторів практично було неможливо знайти в продажу. Тому на червоному ринку почали продавати стартові пакети за високими цінами - від 500 до 1500 гривень.

Зазначимо також, що у березні 2022 року після початку повномасштабного вторгнення росії Державна служба з надзвичайних ситуацій розповсюдила пам'ятку  про альтернативні способи комунікації між абонентами та виклику екстрених служб.

Анна Бальчінос

Поділитися