08 грудня 2023 р. 07:45

В поліції гарантують безпечне освітнє середовище

Фото: Нацполіція

(Фото: Нацполіція)

Працівники поліції будуть нести службу в навчальних закладах та відповідати за безпеку дітей.

Про це повідомив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

В Україні починається впровадження комплексу заходів для формування безпечного освітнього середовища. "Фахівців відбиратимемо за конкурсом, вони пройдуть ретельну перевірку та медогляд. Далі - спеціалізоване навчання, щоб бути готовими до будь-яких викликів", - зазначив очільник МВС України в своєму повідомленні.

Відповідно пропускний режим, наголосив він, теж потребує посилення. Тож у кожному навчальному закладі будуть металошукачі та рамки.

А поки що 70% закладів освіти обладнані тривожними кнопками та перебувають під захистом поліції охорони. 

Як ми вже писали, автопарк підрозділів поліції Миколаївщини поповнився 32 сучасними автомобілями.

Як повідомили в пресслужбі поліції Миколаївської області, керівництво Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України продовжують здійснювати матеріально-технічну підтримку поліцейських у регіонах.

Так, в повідомленні йдеться про те, що 16 листопада начальник Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Сергій Махно за участі голови Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма вручив ключі від автомобілів RENAULT, MITSUBISHI, SUZUKI та TOYOTA структурним і територіальним підрозділам поліції області.

У двох освітніх закладах Миколаєва відкрили облаштовані укриття. Підвальні приміщення шкіл, розташованих в Інгульському районі, перетворили на безпечний та зручний простір для дітей і вчителів. Сховищами можуть користуватися і мешканці прилеглих будинків.

Про це повідомляє Миколаївська міська рада.

Костянтин Неділько

Поділитися