26 квітня 2024 р. 11:29

Договір уклали з фірмою відомої екснардепки: в Одесі лікарня переплатила за послуги понад мільйон

Фото: Єдиний медичний портал м. Одеси

(Фото: Єдиний медичний портал м. Одеси)

В Одесі міська лікарня №10 переплатила за медичні послуги понад мільйон гривень. Договір уклали з приватною фірмою, хоча серед тендерних пропозицій була дешевша.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з охорони здоров'я Одеської міської ради. 

У лютому КНП "Міська клінічна лікарня №10" оголосила тендер на закупівлю гістологічних досліджень операційного та біопсійного матеріалу різних категорій складності. За роботи у лікарні готові були заплатити три мільйони 658 тисяч гривень.

(Фото: Скріншот з сайту Prozorro)

КНП "Міська лікарня №1" запропонувала виконати ці дослідження за два мільйони 561 тисяча гривень.  Втім, її пропозицію у десятій лікарні відкинули, а тендер виграла приватна компанія ТОВ "Б.М.Л." яка ці
ж дослідження оцінила у три мільйони 658 тисяч гривень.

(Фото: Скріншот з майданчику Prozorro)

За даними сервісу YouControl, товариство з обмеженою відповідальністю зареєстроване у Києві.  Бенефіціаром цієї фірми є Ольга Богомолець, яка в минулому була особистим лікарем Віктора Ющенка й народним депутатом України. 

У виправдання директор департаменту охорони здоров’я Одеської міської ради Левон Нікогосян пояснив, ймовірно, там були юридичні особливості.

Ми писали, миколаївські дороги буде утримувати одеська компанія "Ростдорстрой", яка зв'язана з партією міського голови Геннадія Труханова "Довіряй ділам". Компанія отримала два великих підряди. Аукціон по першому тендеру відбувся 25 березня.

Раніше Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області провела два тендери для обрання підрядника, якому заплатять за експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного значення.

Також депутатській фірмі в Одесі віддали 21-мільйонний підряд без аукціону. Після укладання угоди "Ростдорстрой" повинна буде надавати послуги до 31 грудня 2024 року й отримає за це 21 мільйон 450 тисяч гривень.

Ірина Глухова

Поділитися