17 березня 2024 р. 10:27

Довідки ВПО та заяви на відшкодування коштів: на Херсонщині продовжує свою роботу мобільний ЦНАП

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

На Херсонщині продовжують працювати мобільні ЦНАПи.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

Так, у дописі відомства йдеться про те, що наприкінці тижня адміністратори мобільного ЦНАПу надали адмінпослуги жителям сіл Урожайне та Томарине. Завдяки "мобільному кейсу" спеціалісти опрацювали понад 60 послуг та провели 75 консультацій.

Зазначається, що місцеві жителі звертались, щоб оформити реєстрацію місця проживання, довідок ВПО, субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Також адміністратори прийняли заяви на зруйноване майно та заяви про присвоєння поштової адреси об'єктам нерухомого майна.


Фото: Херсонська ОВА

У пресслужбі додали, що виїзні прийоми проводяться у населених пунктах громади, де не має стаціонарних адміністративних центрів, щоб місцеве населення мало змогу швидко й зручно отримати необхідні послуги.

Раніше повідомлялось про те, що на правобережній Херсонщині активно впроваджують мобільні ЦНАПи. Такий ЦНАП у Чорнобаївській громаді запрацював наприкінці минулого року. Так, центр надання адміністративних послуг Чорнобаївської громади отримав автівку з "мобільним кейсом" за сприянням Мінцифри та Посольства Швейцарії в Україні. Тож спеціалісти вже здійснили перший виїзний прийом мешканців громади. За допомогою спеціального обладнання вони надали адміністративні послуги двом жителям тергромади за адресою їх проживання. Адміністратори прийняли заяви щодо пошкодженого майна внаслідок ворожих обстрілів та надали витяг про зареєстрованих осіб у житловому будинку.

Також йшлося про те, що Херсон отримав нові автівки для роботи соціальних служб міста. Так, представники Польського Центру Допомоги Міжнародної передали ще два мікроавтобуси для роботи соціальних служб, а саме Херсонського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та Служби у справах дітей Херсонської міської ради. 

Володимир Шкаєв

Поділитися