30 квітня 2024 р. 19:23

Мер Миколаєва назвав причину, чому його родина не повертається додому

Фото zahid.net

(Фото zahid.net)

Міській голова Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомив, що його родина не повернулась додому через відсутність вчитися очно у школах.

Про це він розповів в інтерв’ю українським ЗМІ.

Відповідаючи на запитання про чисельність населення Миколаєва, Сєнкевич сказав, що наразі в місті мешкає близько 430 тисяч людей. Він уточнив, що оцінка ґрунтується на підрахунках мобільних операторів, з обсягу споживання питної води і утилізації побутового сміття. До повномасштабного вторгнення у Миколаєві проживало 480-500 тисяч. У перший рік повномасштабного вторгнення, коли місто знаходилося під щоденними обстрілами російських загарбників, у Миколаєві залишилося приблизно 230-250 тисяч осіб.

За словами міського голови, існують дві проблеми, які заважають миколаївцям повернутися додому: відсутність питної води та неможливість вчитися очно у школах.

"Моя сім'я, наприклад, досі не повернулася до міста, бо у Миколаєві можна навчатися у школі виключно онлайн. Я сподіваюсь, що з 1 вересня ми запустимо офлайн-навчання у тих школах, де ми облаштували найпростіші укриття. У більшості миколаївських шкіл будуть облаштовані найпростіші укриття", - сказав Сєнкевич

Втім, за повідомленнями мера, влада навіть не розглядає відкриття підземних шкіл, які є у Харкові. На думку Сєнкевича, це буде коштувати дуже дорого, до того ж в області критично скоротився бюджет, бо у громад забрали ПДФО із військовослужбовців.

Катерина Сєнкевич разом з дітьми після повномасштабного вторгнення мешкають у Польщі. Там вона  винаймає квартиру площею 68 кв.м. Оренду будинку, авто Volvo XC90 та навчання дітей Катерина оплачує з власної кишені.

За 2023 рік дружина Сєнкевича отримала дохід від підприємницької діяльності у розмірі 4 мільйонів 686 тисяч 753 гривень та заробітну плату за основним місцем роботи у розмірі 116 тисяч 300 гривень.

У декларації за 2022 рік вказано, що Катерина володіла корпоративними правами лише у двох фірмах, у звіті за 2023 рік зазначено, що окрім частки (39%) у двох фірмах у Миколаєві, дружина Сєнкевича також володіє частками у двох фірмах, зареєстрованих у Варшаві: "Сольна Справа ЛЛСі" (33%) й 25% в "Чарне Може ЛЛСі".

Також Катерина докупила криптовалюту. Загальна сума згідно з декларацією становить 18 199 гривень (2022 рік – 11 283 гривень).


 

Ірина Глухова

Поділитися