02 травня 2024 р. 18:58

На Одещині провели рейди у храмах

Фото: ДСНС в Одеській області

(Фото: ДСНС в Одеській області)

Аби Великодні свята пройшли безпечно, одеські рятувальники відвідують церкви та храми з метою перевірки дотримання вимог пожежної безпеки.

Про це повідомили у Держаній службі з надзвичайних ситуацій в Одеській області.

Зокрема, напередодні Великодня фахівці ДСНС проводять заходи, спрямовані на забезпечення пожежної та техногенної безпеки у церквах, а також запобіганню виникненню надзвичайних подій під час богослужінь. Рятувальники перевіряють наявність вогнегасників, стан утримання електрообладнання, евакуаційних шляхів та виходів.

(Фото: ДСНС Одещини)

Крім того, фахівці ДСНС проводять інструктажі зі священнослужителями щодо порядку використання вірянами відкритого вогню, а також першочергових дій у разі виникнення пожеж та інших надзвичайних ситуацій.

(Фото: ДСНС Одещини)

Ввечері 1 травня російська армія обстріляла Одесу балістичними ракетами, поціливши по сортувальному депо та відділенню "Нової пошти". Внаслідок атаки було знищено 904 відправлень на три мільйони гривень.

Посол США в Україні Бріджит Брінк, коментуючи російську атаку, наголосила на необхідності зміцнити протиповітряну оборону України. Дипломатка зазначила, що черговий обстріл Одеси балістичними ракетами акцентує важливість посилення ППО, оскільки це покращить здатність України захистити себе від російських атак.

29 квітня російські окупаційні війська вдарили балістичною ракетою Іскандер-М із касетним  боєзарядом по узбережжю Одеси.  Одразу було відомо про чотирьох загиблих. На наступний день в лікарні міста помер 64-річний чоловік, через день стало відомо про ще одного загиблого. Таким чином кількість жертв збільшилася до шести осіб. 30 квітня в Одесі оголосили День жалоби.

Не встигла Одеса оговтатися від атаки, як окупанти завдали нового удару балістикою по місту. Це сталося в ніч проти 1 травня. Тоді росіяни випустили по Одесі з тимчасового окупованого Криму три ракети, ймовірно Іскандер-М. Від чергової атаки загинуло троє людей та троє травмувалися. 2 травня в Одесі і області знову оголошено Днем жалоби.

10 квітня російські окупанти "привітали" одеситів з річницею визволення міста від німецьких загарбників, обстрілявши місто. Внаслідок терористичної атаки рашистів на Одеську область загинули четверо мирних мешканців, зокрема дитина.

Ірина Глухова

Поділитися