25 квітня 2024 р. 18:31

Одеський оперний театр може стати моделью Lego

Фото: Olga Kanskaya/Facebook

(Фото: Olga Kanskaya/Facebook)

Компанія Lego планує випустити конструктор у вигляді Одеського національного академічного театру опери та балету.

Так, компанія Lego може  випустити набір, з якого можна побудувати один із символів Одеси. Голосування проходить на офіційному сайті виробника іграшок.

У компанії зазначають, що цей мікро-комплект має спрощені елементи, які передають суть історичного дизайну театру. Він створений, щоб відобразити величний стиль італійського бароко фасаду будівлі.

(Фото: сайт Lego)

"Відзначте архітектурну елегантність і славетне минуле Одеського театру опери та балету за допомогою цієї мікро-моделі Lego. Ключові архітектурні пам’ятки включають культовий головний вхід і декоративні бюсти діячів культури, які прикрашають ніші. Створіть і покажіть частину культурної історії Одеси, відзначаючи її стійкість через реконструкції та модернізації протягом століть", - йдеться у повідомленні.

Для того, щоб ідею розглянули для виробництва LEGO, потрібно зібрати 10 000 голосів на сайті компанії, повідомив автор ідеї, український дизайнер Євген Тонєв.

На збір 1000 голосів залишилося 424 дні. Після чого заявка повинна набрати ще 5000 голосів за 182 дні та на фінальні 10 000 дається 182 дні. За проєктом конструктор складатиметься з 324 деталей.

Lego - це данська компанія, що виробляє конструктори для будівництва з пластмасових кубиків. Ця компанія відома своїми наборами, які дозволяють створювати будь-які моделі та сприяють розвитку творчості та логічного мислення у дітей. Лего випускає різноманітні серії, включаючи "Лего Сіті", "Лего Стар Ворс", "Лего Ніндзяго" та інші, що базуються на популярних фільмах, серіалах та іграх. Компанія також активно розвивається у сфері відеоігор, розвиваючи власні ігри та співпрацюючи з іншими видавництвами.

Ми писали, що в Одесі розширили зону історичного центру, який є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Оновлена карта з’явилася на сайті організації. Відтепер до історичного центру міста  відноситься територія у межах вулиць Приморська – Лідерсовський бульвар – Леонтовича – Пантелеймонівська – Старопортофранківська – Балківська.

Буферна зона охоплює фактично усе узбережжя Великого Фонтану до мису Великий Фонтан і до вулиці Фонтанська дорога, до Пантелеймонівької. Також до буферної зони входить фактично весь Одеський порт включно з територією колишнього судноремонтного заводу, до вулиці Приморської. Таким чином буферна зона впритул примикає до зони центру і доповнює його.

Ірина Глухова

Поділитися