02 травня 2024 р. 16:58

Понад 30 дітлахів виїхали з Херсонщини до Чернівецької області

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

31 дитина з Херсонщини пройде психологічну реабілітацію у Чернівецькій області.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

У дописі відомства йдеться про те, що два тижні дітлахи відновлюватимуть своє психічне здоров'я у дитячому медичному центрі психологічної реабілітації "Джерело". Ці діти живуть в населених пунктах області, котрі постійно потерпають від російських обстрілів - Степанівці, Гаврилівці, Мирному, Кізомисі, Чайкиному, Мирному, Приозерному, Зеленівці, Антонівці, Білозерці та Херсоні. У Центрі малеча відпочине, отримає необхідну психологічну допомогу від спеціалістів, а у вільний час візьме участь у розважальних програмах та насолодиться місцевими краєвидами.

Зазначається, що ця подорож організована за підтримки ГО "Ліга соціально відповідальних жінок". За організацію трансферу вдячні "Укрзалізниці".


Фото: Херсонська ОВА

Раніше повідомлялось про те, що на тимчасове перебування за кордон виїхали 37 дітей у супроводі восьми дорослих. Це жителі Миролюбівки, Кізомису, Музиківки, Велетенського, Білозерки, Янтарного, Зміївки, Берислава та Херсона. Для юних мандрівників організовані комфортне проживання, харчування, розваги, культурне дозвілля та робота з психологом, а головне – дітвора перебуватиме в безпеці.

Також діти з Херсонщини побували на оздоровленні в Парижі. В межах проєкту "Діти війни" до Франції відправилися дев'ятеро дітлахів з Херсонської області. Це діти з родин загиблих Захисників та Захисниць України, ветеранів війни та ті, що мешкають у прифронтових населених пунктах регіону.

Крім того у дитячому медичному центрі психологічної реабілітації "Джерело", що на Київщині, побували ще десятеро дітей різного віку з Херсона, Велетенського, Іванівки, Токарівки та Білозерки.

Володимир Шкаєв

Поділитися