25 квітня 2024 р. 12:26

У Києві презентують книгу про кримськотатарські родини

Фото: Євгенія Генова / Facebook

(Фото: Євгенія Генова / Facebook)

У неділю, 28 квітня у Києві на Книжковому Фестивалі на ВДНГ відбудеться презентація книги Євгенії Генової "Кримськотатарські родини", яка розповідає про те, як 14 кримськотатарських сімей проходили через численні випробування у різні часи. Щоразу вони страждали від одного і того самого ворога, яку б нову назву він для себе не придумував: чи то російська імперія, чи то срср, чи то російська федерація.

Про це повідомили в пресслужбі Кримськотатарського Ресурсного Центру.

"Ці історії – про те, як, попри розстріли, тортури, депортації, в'язниці, вигнання й окупацію кримськотатарський народ повертається додому. Повертається завжди, бо не може не любити і не може не повернутися", – зазначає авторка.


Фото: Євгенія Генова / Facebook

Вона підкреслює, що у книзі читач може прочитати про змучених підлітків, які збирають бавовну в Голодному степу Узбекистану, розпач жінки, яку виганяють з рідної домівки, горе дружини загиблого захисника України. Книга комплексно описує досвід, через який пройшли декілька поколінь кримськотатарського народу.

Зазначається, що у презентації, яка відбудеться у першій залі першого павільйону ВДНГ о 15:00 на проспекті Академіка Глушкова, 1 візьмуть участь також представники Кримськотатарського Ресурсного Центру, одні із героїв книги: Ескендер Барієв – Голова Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, Голова управління зовнішніх зв'язків і правозахисної діяльності Меджлісу кримськотатарського народу та Зарема Барієва – менеджерка Кримськотатарського Ресурсного Центру. Дійсно, серед 14-ти історій, описаних у книзі, є історія родини Барієвих, яка охоплює події 2014 року і також приділяє значну частину уваги випробуванням, які проходив кожен член цієї родина за десятки років до цього.


Фото: Інтент / Євгенія Генова

Раніше повідомлялось про те, що Харківське видавництво Folio презентувало книгу одеської журналістки, редакторки видання Інтент Євгенії Генової - "Кримськотатарські родини", в якій медійниця зібрала історії 14 родин. 

Володимир Шкаєв

Поділитися