29 квітня 2024 р. 16:46

В Одеській мерії пояснили непорозуміння з увічненням пам'яти морпіха-героя

Фото: В'ячеслав Амброськін/Facebook

(Фото: В'ячеслав Амброськін/Facebook)

Директор Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Іван Липтуга назвав неправдивою інформацію про те, що історико-топонімічна комісія відмовилася увічнити пам'ять Героя України Віталія Скакуна, який підірвав разом із собою Генічеський міст на початку повномасштабного вторгнення.

За словами директора департаменту, комісія підтримала рішення встановити на території міста  погруддя Віталія Скакуна. Але запропонувала розглянути для цього не парк Перемоги, а інше місце. 

Одним із пріоритетних варіантів є встановлення погруддя у парку "Слави та волі", біля будівлі обласної ради. Там створюється Меморіал Борцям за Україну тому комісія вважає доцільним розміщення погруддя Героя Віталія Скакуна саме там. 
 
"Наразі проводяться консультації із громадськістю, архітекторами та експертами. Ми робимо усе, аби зберегти пам'ять про героїчні подвиги та героїв, які віддали та віддають життя за Україну", - наголосив Іван Ліптуга.

Про те що комісія відмовилася встановлювати погруддя заявив офіцер Збройних сил України, колишній перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін.

"На жаль, ані подвиг Героя, ані розуміння значущості для майбутніх поколінь, ані виступи та аргументи військових моряків вельмишановних "членів" комісії не вразили й тому відмовили", - заявив В'ячеслав Аброськін.

Своєю чергою згодом народний депутат Олексій Гончаренко уточнив, що комісія не відмовилась встановлювати погруддя взагалі, а просто запропонувала інше місце розташування. 

"Комісія запропонувала погруддям Віталія Скакуна почати велику алею героїв у місті Одеса, замість пропонованого місця у парку Перемоги", - наголосив нардеп. 

Кирило Бойко

Поділитися