08 травня 2024 р. 18:28

Виїзний прийом ЦНАПу на Херсонщині: довідки про пошкоджене майно та документи на отримання допомоги

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

На Херсонщині адміністратори мобільного ЦНАПу працювали у Бериславській громаді.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

У дописі відомства йдеться про те, що цього разу спеціалісти здійснили виїзд до мешканців Раківського старостинського округу.

Зазначається, що протягом дня вони надали різні соціальні послуги – оформили документи на отримання матеріальної та соціальної допомоги, сформували довідки на пошкоджене майно та склад сім’ї. Також вони надали витяги з Реєстру територіальної громади та провели консультації для батьків щодо оздоровлення дітей.

У пресслужбі додали, що виїзні прийоми ЦНАПу проводяться у населених пунктах громади, де не має стаціонарних адміністративних центрів. Наступний виїзд відбудеться згідно графіку.

Раніше повідомлялось про те, що на Херсонщині жителі Чорнобаївської громади скористалися послугами мобільного ЦНАПу. Оформлення пільги учасника бойових дій та актуалізація паспортних даних щодо місця проживання з Реєстру територіальної громади – адміністративні послуги, які надали цього разу адміністратори завдяки "мобільному кейсу".

Також йшлося про те, що на Херсонщині працівники мобільного ЦНАПу продовжують надавати адмінпослуги жителям громад. Минулого тижня адміністратори надавали послуги жителям Дар'ївської громади. Серед основних запитів – оформлення субсидії, допомоги на проживання ВПО та відновлення даних у реєстрі громад. 

Послуги мобільного ЦНАПу можуть отримати жителі віддалених громад, люди з інвалідністю та люди похилого віку від 80 років. Щоб скористатися послугами мобільного адміністратора, треба звернутися за інформацією до старост чи місцевих військових адміністрацій.

Також у ЦНАПах Херсонщини впроваджують "єдині вікна" для військових та їх родин.

Володимир Шкаєв

Поділитися