29 квітня 2024 р. 10:53

Власники будинку Гоголя в Одесі добудували пам'ятці зайве

Фото: Олександр Авдєєв/Facebook

(Фото: Олександр Авдєєв/Facebook)

Співробітники Державної інспекції містобудування провели позапланову перевірку можливого порушення будівельного законодавства під час реконструкції будинку Гоголя на вулиці імені письменника в Одесі.

Як повідомив начальник управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради Олександр Авдєєв, перевірку проводили з 19 березня по 1 квітня 2024 року.

За результатами проведення позапланової перевірки інспектори склали відповідні матеріали про порушення.  Відповідно до Закону України "Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності" сума штрафних санкцій складає 2 мільйони 720 тисяч 700 гривень. 

"Під виглядом протиаварійних робіт фактично виконуються будівельні роботи з реконструкції та пристосування житлового будинку під готель без проєктної та дозвільної документації.  Місто звернулося до Державної інспекції архітектури та містобудування України з проханням провести заходи державного архітектурно-будівельного контролю. 9 січня звернення Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради розглянули та вирішили провести позапланову перевірку. Це перший такий факт за останні роки", - зазначив посадовець.

Під час перевірки встановили:

  • Самочинно на фасадній стіні зі сторони внутрішнього двору добудували додатковий поверх;
  • Дозвільних документів під час перевірки замовником будівництва не надали, в Реєстрі будівельної діяльності інформація відсутня.

Будинок, розташований по вулиці Гоголя, 11,  споруджений у 1846-1849 роках за проєктом архітекторів Даллаква К.Й., Шашіна О.С.  Наказом Міністерства культури та туризму України з 2008 року зазначений об'єкт занесли до Державного реєстру нерухомих пам'яток України як пам'ятка історії, архітектури та містобудування місцевого значення. 

Кирило Бойко

Поділитися