06 травня 2024 р. 21:04

З початку року міським електротранспортом проїхались понад 37 мільйонів пасажирів

Фото: Інтент/Наталя Довбиш

(Фото: Інтент/Наталя Довбиш)

За перші чотири місяці 2024 року міський електротранспорт проїхав 3 мільйони 587,4 тисячі кілометра та перевіз 37,2 мільйона пасажирів.

Про це повідомили в комунальному підприємстві "Одесміськелектротранс".

Попри дефіцит кадрів та заощадливе використання електричної енергії у січні-квітні 2024 року дохід від пасажироперевезень становив на 33,3% більше, ніж за аналогічний період 2023 року.

Також зазначається, що значно зросла кількість пасажирів які схилили свій вибір у бік постійних проїзних квитків, а саме у 2,7 раза більше у порівнянні з 2023 роком

Окремо звертаємо увагу, що на 60% більше пасажирів, тепер користуються безготівковою оплатою, за допомогою мобільного додатку або використання банківської картки. Обсяг виконаних транспортних робіт збільшився на 19,2% проти минулого року.

Наразі громадський транспорт Одеси має проблеми із кадровим та рухомим складом. Так у лютому директор Департаменту транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради Володимир Хитренко заявив, що керівництво комунального підприємства "Одесміськелектротранс" зволікало із бронюванням працівників від мобілізації через що втратило 100 працівників.

Раніше в Одесі на основних тролейбусних маршрутах скоротилася кількість машин на 10-15%. З середини січня значно збільшився інтервал на маршрутах №№ 3, 7, 8, 9, 10 та 12, тепер на кожному курсує в середньому на дві машини менше, ніж раніше.

Інтент у січні намагався з'ясувати причини, але виконувач обов'язків директора комунального підприємства Микола Литовчук. Відмовився коментувати.

Зазначимо, що 29 вересня 2023 року Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився звільнити свого заступника Дмитра Жемана, який займав цю посаду з травня 2020 року. Саме з Дмитром Жеманом пов’язують покращення ситуації з електротранспортом транспортом в місті, зокрема, кінець руху маршрутних таксі 209 та 210, які дублювали тролейбусні маршрути й таким чином суттєво зменшували доходи КП "Одесміськелектротранс".

Кирило Бойко

Поділитися