02 травня 2024 р. 10:02

Завдяки програмі ООН громади Херсонщини отримали важку техніку

Фото: скріншот відео Олександра Прокудіна

(Фото: скріншот відео Олександра Прокудіна)

Комунальний автопарк Херсонщини поповнився двадцятьма п'ятьма навантажувачами. 

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

У дописі посадовця йдеться про те, що передані навантажувачі – це сучасна спецтехніка, здатна за раз перевезти до кількох десятків тонн вантажу. Машини вже передані громадам регіону. Вони будуть надзвичайно корисними для виконання низки робіт: будівельних, аварійно-відновлювальних чи ліквідації наслідків російської збройної агресії. 


Фото: скріншот відео Олександра Прокудіна

Прокудін також зазначив, що ця техніка надійшла від програми розвитку Організації Об'єднаних Націй та за фінансової підтримки Уряду Японії. 

Раніше повідомлялось про те, що громади Херсонщини від міжнародних партнерів отримали 41 одиницю важкої техніки. Так, у межах програми розвитку UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за фінансової підтримки Посольство Японії в Україні та European Union in Ukraine Херсонська обласна комунальна аварійно-рятувальна служба отримала необхідну важку техніку. Це - екскаватори, навантажувачі, самоскиди та бульдозери. Транспорт розділений між громадами, які постраждали внаслідок російського теракту на Каховській ГЕС. Техніка знадобиться для розчищення завалів та переробки відходів руйнувань, транспортування та збору твердих побутових відходів.

Також соціальні працівники Херсонщини отримали електроскутери. Завдяки Програмі розвитку ООН в Україні та фінансуванню урядом Японії Мінсоцполітики передало сім скутерів деокупованим громадам області. Зазначається, що першочергово йдеться про громади, де соцпрацівники долають значну відстань до громадян, яким надають послуги. Транспорт підвищить мобільність працівників та охопить адресною допомогою незахищені верстви населення. 

Володимир Шкаєв

Поділитися