11 вересня 2023 р. 09:23

Ще о двох селах звільненої Херсонщини з'явилося централізоване газопостачання

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

На правобережній Херсонщині на даний час вдалося поновити централізоване газопостачання у 77 населених пунктах. Блакитне паливо з'явилося ще о двох селах.

Про це 10 вересня повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Також в повідомленні йдеться про те, що протягом останніх трьох тижнів у селах Добрянка та Трудолюбівка вдалося поновити централізоване газопостачання.

"Загалом на деокупованій Херсонщині блакитне паливо вже мають 77 із 88 населених пунктів", - повідомив Прокудін.

Також у пресслужбі Херсонської ОВА повідомили про те, що для відновлення світла на Херсонщині працює 17 бригад – це 72 робітники та 20 одиниць техніки. На минулих вихідних енергетики виконували аварійно-відновлювальні роботи на лініях, що живлять Високопілля, Велику Олександрівку, Нововоронцовку, Берислав, Херсон та Степанівку.

Також над відновленням понівечених російськими ударами будівель у Херсоні на минулих вихідних працювали 35 з робітників Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби та ДСНС. Першочергові ремонтні роботи проведено за трьома адресами. Там OSB-листами закрили 34 вікна, з них 18 – у житлових будинках та 16 – соціальних обʼєктах.

Також відомо про те, що на деокупованій Херсонщині триває відновлення водопостачання.

Так, у Старосіллі водогін був пошкоджений обстрілами армії рф. 6 вересня село отримало півтора кілометра труб та монтажні елементи.

А до Білоусового надійшли будівельні матеріали, які дозволять полагодити водопровідну мережу.

Цінний вантаж отримала і Мала Шестерня. Тут встановлять стаціонарний пункт розливу води. Додатково надійшли та будматеріали.

Також відомо про те, що через підрив рашистами греблі Каховської ГЕС та скрутним становищем з водозабезпеченням у регіоні, на Херсонщині до середини листопада заплановано буріння та підключення 50 артезіанських свердловин.

Відомо також про те, що наприкінці серпня у Херсоні відновлено цілодобове водопостачання в мікрорайоні Корабел. Це стало можливим після відновлення електропостачання водопровідної насосної станції.

Також у першій декаді серпня стало відомо про те, що у населених пунктах правобережної Херсонщини поступово відновлюють якісне централізоване водопостачання, яке було порушено через підрив дамби Каховської ГЕС.

Володимир Шкаєв

Поділитися