18 жовтня 2023 р. 19:18

У Миколаєві у державній зраді звинуватили колишню військову ВМС ЗСУ

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону

(Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону)

За державну зраду та дезертирство судитимуть колишню відповідальну виконавицю військової частини в Криму.

Як повідомили в пресслужбі Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону, до суду передано обвинувальний акт стосовно колишньої відповідальної виконавиці військової частини ВМС ЗС України за фактами державної зради та дезертирства (ч.1 ст.111, ч.1 ст.408 КК України).

"Слідством встановлено, що у 2014 році, під час тимчасової окупації території Криму, старший матрос відмовилась виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України та не вибула до визначеного командуванням нового місця дислокації військової частини. Перейшовши на бік ворога та зрадивши військовій Присязі, вона надала згоду на проходження служби в зс рф у військовій частині, яка дислокується в смт. Новоозерне АР Крим і наразі бере активну участь у збройній агресії рф проти України», - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого в м. Миколаєві.

У зв’язку з переховуванням підозрюваної на тимчасово окупованій території України, досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось у порядку спеціального досудового розслідування (in absentia).

Раніше повідомлялось про те, що на Миколаївщині засуджено військовослужбовця-контрактника. Вироком суду йому призначено покарання у виді тримання у дисциплінарному батальйоні строком на два роки.

У суді доведено, що 2 жовтня 2022 року старший солдат, з метою тимчасово ухилитися від виконання обов'язків військової служби, самовільно залишив місце розташування військової частини та був відсутній до 11 травня 2023 року, моменту добровільного з’явлення із зізнанням у правоохоронних органах.

Володимир Шкаєв

Поділитися