28 вересня 2023 р. 17:33

У Миколаєві затримали редакторку забороненої соцмережі

Фото: Миколаївська обласна прокуратура

(Фото: Миколаївська обласна прокуратура)

У Миколаєві затримали місцеву жительку, яка була редакторкої групи забороненої соціальної мережі, писала та розміщувала статті антиукраїнської спрямованості.

Як повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, затримано та оголошено про підозру 41-річній жительці міста Миколаєва у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування тимчасової окупації частини території України (частини 1, 2 ст.110, частини 1,2 ст.436-2КК України).

За даними слідства, підозрювана – працівниця одного із закладів освіти міста Миколаєва, вступила у контакт з невстановленою особою – представником держави-агресора, та маючи корисливий мотив і проросійські погляди, прийняла пропозицію стати одним із редакторів однієї із груп у забороненій соціальній мережі.

У повідомленні йдеться про те, що зловмисниця на виконання завдань представника держави-агресора писала статті антиукраїнської спрямованості, у яких принижувала українську державність та український народ, закликала до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, виправдовувала правомірність дій держави-агресора та тимчасову окупацію частини території України, натомість вихваляючи велич рф, яка історично має право на південні землі України, у тому числі місто Миколаїв.

Вказані статті вона поширювала у групі серед невизначного кола осіб, за що отримувала грошові виплати.

За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

За вчинення злочинів їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Досудове розслідування здійснюється СБУ в в Миколаївській області.  

Відомо також, що СБУ затримала в Одесі блогера, який був "правою рукою" Стремоусова.

Також Служба безпеки України затримала ще одного інформатора російських спецслужб в результаті контррозвідувальних заходів із забезпечення функціонування обʼєктів критичної інфраструктури Миколаївщини.

Володимир Шкаєв

Поділитися