02 травня 2024 р. 18:33

Громадяни України посилили в Криму спротив російським окупантам

Фото ілюстративне: Детектор медіа

(Фото ілюстративне: Детектор медіа)

Українські патріоти посилили в Криму спротив російським окупантам.

Про це повідомили в пресслужбі Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим

У дописі відомства йдеться про те, що активісти руху "Жовта Стрічка" продовжують чинити спротив окупантам в Криму, знищують примірники пропагандистських матеріалів та поширюють патріотичну символіку в окупованих містах на півострові. Так, патріотичні плакати та жовті стрічки знову з’явилися в Сімферополі, Ялті, Алушті, Севастополі, Євпаторії та інших містах окупованого півострова. Крім цього активісти розпочинають акцію "Спали колорадську стрічку окупантів", задля знищення колорадських стрічок та інших символів окупантів.

Також зазначається, що активісти "Кримських бойових чайок" продовжують викривати особисті дані колаборантів та російських військових злочинців в окупованому Криму. Рух спротиву "Зла Мавка" продовжує вести свої щоденники, а також поширювати щотижневик, де розкриваються злочини окупантів.

У пресслужбі повідомили, що активісти руху "АТЕШ" створюють кіберпідрозділ задля протидії російській пропаганді в мережі, атак на інформаційну інфраструктуру ворога, збору інформації про окупантів, зрадників і колаборантів. Крім цього активісти розмістили антивоєнні та проукраїнські листівки в окупованому Сімферополі. "АТЕШ" провели розвідку складу неробочої техніки однієї з військових частин окупованого Севастополя. За повідомленням, росіяни відновлюють техніку з цього складу для військових потреб. Поряд виявили радіолокаційну систему (РЛС). Всю інформацію та координати передали Силам оборони України.

"Про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану "дискредитацію зс рф". Станом на 2 травня 2024 року зафіксовано 780 випадків надходження матеріалів складених за ст. 20.3.3 КпАП РФ до т.зв. "судів" на території тимчасово окупованого Криму та інших компетентних органів. З них у 680 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 24 випадках розгляд матеріалів продовжується", - додали в пресслужбі.

Раніше повідомлялось про те, що в Криму під час незаконних виборів спалили понад 1000 примірників російської агітації.

Також йшлося про те, що в Севастополі партизани знайшли склад з ракетним озброєнням окупантів.

Володимир Шкаєв

Поділитися