08 травня 2024 р. 15:57

На Херсонщині через загибель та поранення людей під час обстрілів Білозерки розпочато кримінальне провадження

Наслідки обстрілу. Фото: Херсонська обласна прокуратура

(Наслідки обстрілу. Фото: Херсонська обласна прокуратура)

Правоохоронці фіксують наслідки чергових російських обстрілів Херсонщини, внаслідок яких є загибла та поранені.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, що за процесуального керівництва Олешківської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднано із умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).


Наслідки обстрілу. Фото: Херсонська обласна прокуратура

Так, за даними слідства, 8 травня близько 01:00 ночі ворог крив вогнем селище Білозерка. Травми, несумісні з життям, отримала 65-річна жінка. Під час обстрілу вона перебувала у будинку. Ще двох поранених, мати 67-ми років та її 40-річного сина, доставлено до лікарні. Снаряд влучив у їхню квартиру. 

Також 7 травня близько 06:00 ранку армія рф нанесла авіаудар по селищу Білозерка Херсонського району двома ФАБ-250. Осколкове поранення отримала 50-річна місцева жителька. Її доставлено до лікарні. Також внаслідок цього авіаудару пошкоджено щонайменше 26 приватних будинків на кількох вулицях.

Зазначається, що прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.

Раніше повідомлялось про те, що зранку 8 травня країна-агресор атакували цивільну залізничну інфраструктуру у Херсоні. Внаслідок ворожих ударів російської окупаціної армії пошкоджені колії та вокзал міста. Рух поїзда №121/122 Київ — Херсон — Київ залізничники тимчасово обмежили до Миколаєва. Звідти пасажирів до Херсона і зворотно везтимуть автобусами.

Також у Херсоні внаслідок російських обстрілів міста вночі було пошкоджено контактну мережу, через що тимчасово припинено рух тролейбусів на маршрутах № 9 та №8. Фахівці КП "Херсонелектротранс" вже працюють над відновленням мережі. Через російську агресію у регіоні 7 травня одна людина загинула, ще три -  дістали поранення.

Володимир Шкаєв

Поділитися