04 травня 2024 р. 15:59

На Херсонщині росіяни зруйнували школу

Фото: ХОВА

(Фото: ХОВА)

Поліція відкрила 16 проваджень за фактами воєнних злочинів російських окупантів на Херсонщині минулої доби.

Про це повідомили в поліції Херсонської області.

За даними відомства, військові рф не припиняють обстріли населених пунктів Бериславського та Херсонського районів, знищуючи житло людей та навчальні заклади. Минулої доби країна-агресор атакувала мирне населення з важкої артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню, танків та БпЛА.

Під вогнем противника перебували Херсон, Станіслав, Антонівка, Садове, Дніпровське, Інженерне, Комишани, Широка Балка, Придніпровське, Берислав, Томарине, Осокорівка, Червоний Маяк, Зміївка, Новоберислав, Львове та Гаврилівка.

У населених пунктах пошкоджень зазнали 18 об’єктів: 10 приватних будинків, навчальний заклад, вежа мобільного зв’язку, кафе, два автомобілі та господарська споруда.

У Станіславі в результаті дронової атаки вибухом пошкоджено вежу мобільного зв’язку.  

У Червоному Маяку внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено будівлю штабу гуманітарної допомоги та автомобіль, транспортний засіб згорів. 

У Широкій Балці окупанти скинули боєприпас із дрона на житловий квартал, внаслідок вибуху згорів цивільний автомобіль.

Артилерійським вогнем ворог накрив Антонівку. У населеному пункті пошкоджено щонайменше п’ять приватних будинків, у будівлі навчального закладу снарядами зруйновано актову залу та вибито вікна. У Комишанах снаряд пошкодив господарську споруду.

В обласному центрі окупаційні війська цілеспрямовано били по цивільній інфраструктурі. Місто обстріляли з реактивних систем залпового вогню та артилерії. У Корабельному районі снарядами пошкоджено три приватні будинки. Вибухи лунали й у прибережній зоні Дніпровського району. На щастя, обійшлося без потерпілих. 

На місцях російських атак працювали всі профільні служби, які ліквідовували та документували наслідки обстрілів.

За минулу добу поліція відреагувала на 212 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 16 проваджень за порушення законів та звичаїв війни.

За добу до того, 2 травня, під час обстрілів росіяни поранили людину та пошкодили газогін. До того,  1 травня під вогнем ворога опинилися об'єкти цивільної інфраструктури. А 30 квітня під час обстрілів регіону російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено вісім  приватних будинків. Були зафіксовані влучання у стільникову вежу та магазин.

Олеся Ланцман

Поділитися