02 травня 2024 р. 08:57

На Херсонщині судитимуть уродженця Миколаєва за поширення російської пропаганди

Фото ілюстративне: Херсонська обласна прокуратура

(Фото ілюстративне: Херсонська обласна прокуратура)

На Херсонщині судитимуть чоловіка за поширення російської пропаганди

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, що Херсонська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно уродженця м. Миколаїв за фактами здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, виправдовування, визнання правомірною і заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 6 ст. 111-1, ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

В пресслужбі розповіли про те, що слідством встановлено, що наприкінці березня 2022 року обвинувачений долучився до інформаційних операцій проти України. Він створив власний Telegram-канал для поширення російської пропаганди, брав участь у масових заходах на підтримку дій країни-агресора та окупаційної адміністрації, надавав інтерв’ю російським медіа. 

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Херсонській області.

Раніше повідомлялось про те, що Підозру оголошено місцевому жителю, який очолив "управління культури" окупаційної адміністрації Херсона. За даними слідства, 65-річний підозрюваний у липні 2022 року погодився на пропозицію окупаційної влади та обійняв посаду так званого "начальника управления культуры" у "ВГА Херсонской тергромады". На псевдопосаді він виконував адміністративні функції, сприяв створенню позитивного іміджу окупаційної влади.   

Також йшлося про те, що до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна засуджено так звану "ректорку" Херсонського держуніверситету. Також її позбавлено права обіймати певні посади у закладах освіти, органах державної влади, місцевого самоврядування та займатися освітньою та виховною діяльністю на 15 років. 

Володимир Шкаєв

Поділитися