19 березня 2024 р. 14:02

На Миколаївщині встановили росіян, які знущалися з людей під час окупації

Фото: Миколаївська обласна прокуратура

(Фото: Миколаївська обласна прокуратура)

Двом російським армійцям заочно повідомили про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням під час тимчасової окупації Миколаївської області.

Як проінформували у Миколаївській обласній прокуратурі, йдеться про військовослужбовців 205-ї окремої мотострілецької козацької бригади сухопутних військ рф.

За даними розслідування, з  березня по листопад 2022 року під час тимчасової окупації села Новопетрівка Широківської територіальної громади Баштанського району на Миколаївщині підозрювані з іншим військовослужбовцем рф, якого теж ідентифіковано та йому повідомлено про підозру, жорстоко поводилися з цивільним населенням, погрожуючи зброєю та застосовуючи силу.

У прокуратурі розповіли, що загарбники викрадали місцевих мешканців з приватних осель або прямо посеред вулиці, відвозили їх  до приміщення незаконно захопленого агропідприємства, де до людей застосовували численні тортури, щоб схилити їх до співпраці з росіянами.

"Зловмисники стріляли в бік цивільних, били людей прикладом автомата по голові й тулубу, ламали кінцівки", - йдеться у повідомленні.

Станом на 19 березня відомо про чотирьох людей, які постраждали від дій військових рф.

російським воякам повідомили про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. За скоєне їм загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

А тим часом спецслужбі затримали колишнього працівника одного з оборонних заводів на Миколаївщині. Він намагався виявити бойові позиції комплексів ППО за допомогою безпілотників.

У Первомайську Миколаївської області затримали місцевого жителя. Йому інкримінують посягання на територіальну цілісність України та виправдовування збройної агресії рф.

Минулого тижня у Миколаєві затримано зрадника, який передавав у  російський тг-канал інформацію стосовно переміщення техніки ЗСУ.

Ірина Глухова

Поділитися