08 квітня 2024 р. 18:29

У Херсоні після обстрілу горіли гаражі

Наслідки обстрілу. Фото: ДСНС України в Херсонській області

(Наслідки обстрілу. Фото: ДСНС України в Херсонській області)

8 квітня окупанти обстріляли один із районів Херсону.

Про це повідомили в пресслужбі ДСНС України в Херсонській області.


Наслідки обстрілу. Фото: ДСНС України в Херсонській області

У дописі відомства йдеться про те, що сьогодні зранку на номер служби порятунку надійшло повідомлення про те, що після обстрілу сталася пожежа на території гаражного кооперативу в одному з районів міста. Рятувальники оперативно прибули на місце події та швидко загасили пожежу. Ніхто з людей не постраждав.

У пресслужбі додали, що на ліквідацію пожежі було залучено дві одиниці техніки та сім чоловік особового складу.


Наслідки обстрілу. Фото: ДСНС України в Херсонській області

Взагалі по Україні, як повідомляє статистика відомства, протягом минулої доби рятувальники здійснили 77 виїздів на ліквідацію наслідків ворожих обстрілів; ліквідували 11 пожеж та надали психологічну допомогу 50 особам. Від початку повномасштабного вторгнення було здійснено 143 тис. 391 виїзд; ліквідовано 18 тис. 244 пожежі; врятовано 4 тис. 969 осіб та надано психологічну допомогу 241 тис. 607 особам.

Раніше повідомлялось про те, що вночі проти вихідних на Херсонщині були зафіксовані обстріли в одному з населених пунктів Чорнобаївської громади. Після серії вибухів, до підрозділів ДСНС України у Херсонській області надійшла інформація, що виникли пожежі в складській будівлі та господарських спорудах. Особовий склад пожежно-рятувальних підрозділів та місцевої пожежної охорони всю ніч долали наслідки ворожих атак. Під час гасіння пожеж рятувальникам доводилось ховатись в укриття через повторні обстріли, що ускладнювало проведення гасіння.

Також йшлося про те, що після російського обстрілу міста Херсон до служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в одному з районів міста. По прибуттю на місце події рятувальники встановили, що сталося загорання допоміжної споруди з подальшим розповсюдженням вогню на будинок в приватному житловому секторі. Тому вогнеборці одразу приступили до гасіння двох осередків пожежі. Злагодженими діями особового складу пожежу було швидко ліквідовано. 

Володимир Шкаєв

Поділитися