04 травня 2024 р. 20:05

У Миколаєві судили військового за самовільне залишення частини: яке покарання

Фото: Телеграф

(Фото: Телеграф)

На лаві підсудних у Корабельному районному суді міста Миколаїв опинився військовослужбовець з Одеси. Його обвинувачували у самовільному залишенні військової частини під час воєнного стану.

За матеріалами справи, чоловік був призваний до Збройних Сил України та працював командиром відділення у стрілецькому взводі, який діяв на херсонському напрямку. Місцем тимчасової дислокації підрозділу було визначено Миколаїв, пише Судово-юридична газета із посиланням на судовий реєстр.

13 вересня 2022 року одесит самовільно покинув військову частину у Миколаєві.

На суді військовий зізнався у правопорушенні та пояснив, що це сталося через отриману травму під час допомоги пораненому бійцю, коли командування відмовилося надати йому необхідну підтримку.

Суд врахував ці обставини та вирішив призначити військовослужбовцю тримання у дисциплінарному батальйоні протягом 2 років замість позбавлення волі.

А тим часом колишня заступниця начальника одного з відділів у "Миколаївобленерго" отримала два роки тюрми за публічну підтримку російської армії. Жінка підтримувала звʼязок із родичами з рф, а її племінник брав участь у війні проти України на боці окупантів. 

Також повідомлялось, солдат рф змусив жителя Миколаївщини перевдягнутися в жіночий одяг і посадив його у будку. Російському військовому Арсену Мамедову оголосили підозру у порушенні законів та звичаїв війни під час перебування 205 окремої мотострілецької козачої бригади рф у селі Новопетрівка Баштанського району Миколаївської області.

Крім того, на Миколаївщині судитимуть козачого командира рф.

Ірина Глухова

Поділитися