07 травня 2024 р. 10:31

В Криму українські патріоти стежать за діями окупантів

Фото ілюстративне: Детектор медіа

(Фото ілюстративне: Детектор медіа)

В Криму активісти руху "АТЕШ" провели розвідку складу неробочої техніки однієї з військових частин окупованого Севастополя.

Про це повідомили в пресслужбі Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим.

У дописі відомства йдеться про те, за повідомленням активістів, росіяни відновлюють техніку з цього складу для військових потреб. Поряд виявили радіолокаційну систему (РЛС). Також активісти розвідали парк військової техніки та склад ракетного озброєння 12 зенітного ракетного полку 31 дивізії ППО, що розміщується в окупованому Севастополі. Крім цього активісти зафіксували перекидання російських систем залпового вогню "Град" з окупованого Джанкоя в сторону Херсонської області.

Також йдеться про те, що 1, 2, 3 травня окупанти проводили військові тренування розрахунків протипідводно-диверсійного забезпечення зі стрільбою зі стрілецької зброї флоту рф у районі Північного та Південного молів, а також Стрілецької бухти та мису Херсонес.

Також після успішних ударів Сил оборони України по російських військових цілях в окупованому Криму та посилення міжнародної підтримки України, окупанти висловлюють занепокоєння через можливі удари України по системах ППО росіян на півострові перед так званою інавгурацією "президента" росії.

Раніше повідомлялось про те, що окупаційна влада росії продовжує збільшувати кількість інженерно-фортифікаційних споруд на узбережжі Чорного моря в Херсонській області та в Криму. Так, нові споруди протяжністю понад 100 км зводилися протягом лютого-березня 2024 року. Лінія берегової оборони починається від селища Миколаївка Сімферопольського району і проходить узбережжям до Красноперекопська неподалік від адмінмежі з Херсонською областю. Далі нові укріплення простягаються узбережжям на північ, а найбільша їх концентрація – по периметру мису Тарханкут, на якому розміщено системи ППО.

Володимир Шкаєв

Поділитися